Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche 718 Boxster ve Cayman Tanıtıldı

Yeni Porsche 718 Boxster ve Cayman Tanıtıldı 2

Dünya’nın en iyi ve en şık arabalarından biri olan Alman marka Porsche, 2020 yılına bomba bir giriş yaparak yeni versiyon araçlarını tanıttı. Motor kapasitesiyle GTS 4.0 olarak yükselten ve 4.0 litrelik atmosferik 6 silindirli Boxer motoruyla sürücüleri farklı boyutlara çıkacak olan yeni araçlar yakında yollara çıkmaya başlayacak. Alman markası yeni özellikleriyle birlikte GTS ile GT4 Spyder arasındaki boşluğu doldurarak kendi segmentlerinde farklı bir boyuta çıkmış oldu.

Teknik Özellikler

Hacmi 4.0 litre olan ve ortaya koymuş olduğu motor kapasitesiyle birlikte 400 bg güç, 419 Nm de tork üretebilen araç 7800 devire ayarlanarak 718 Boxster / Cayman GTS 4.0 çifti, GT4 türevi uzantısından yalnızca 20 bg eksik şekilde faydalanılmaktadır. Porsche’ye göre 4.0 litrelik motora yapılan ayarlamalar sayesinde yeni 718 GTS 4.0 ikilisi, durur halden 100 km/s hıza sadece 4.4 saniye de çıkabiliyor. Araçların hızlarında 293 km/s’i görebilen GTS 4.0’lar hızları konusunda GT4’ten bir tık daha (0.1 saniye kadar) yavaş olmaktadır.

Donanımsal Özellikler

Alman markası yeni araçlarına, üst düzey teknik özelliklerin yanı sıra birçok da donanımsal özellik eklemiş. Aracın kontrol sistemi üst düzeye çıkarılarak virajlarda olası araç dengesizliğinin önüne geçilmiş. Sürüş yüksekliğinin standart ölçütleri 718’lere göre 20 mm alçaltarak araca daha çok sportif bir görünüş katılmış. Tork yönlendirme sisteminde ise mekanik bir kilitli diferansiyel ile gelmektedir. Aracın yeni tork sistemine ise Porsche Torque Vectoring adı verilmiş. Aracın önünde 350, arkasında ise 330 mm çap bulunan fren diskleri ise opsiyonel olarak seramik-kompozit alınabilmektedir.

Porsche 718’in hırçın görünüşü performansını da iki kat arttırmış durumda. Önde siyah bir spoyler eki taşıyan aracın tampon dizaynı çerçevesinde geçirilmiş 20 çaplı jantlar bulunmaktadır. Aracın içerisine baktığımızda ise Porsche’nin Sports Seats Plus adını verdiği koltuklar dikkat çekmektedir.

Porsche tarafından lansmanı yapılan ve detaylı bir şekilde özellikleri ile birlikte tanıtılan araçlar 2020 Temmuz ayında satışa sunulacağı açıklandı. Araçlar ile ilgili fiyat belirtilmemesine rağmen tahmin edilen rakamların 718 T ile 718 GT4 / Spyder çifti arasında bir yerde olması beklenmektedir.

Exit mobile version