Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Polestar 6 O2 konsept otomobili duyuruldu!

Yeni Polestar 6 O2 konsept otomobilinin üretim versiyonu 2026 yılında kadar piyasaya sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2017 yılında prototip olarak duyurulan model, yeni konseptiyle duyuruldu. Bununla birlikte henüz üretime girmeyen otomobilin önünde dört yıllık bir bekleme süresi bizleri bekliyor. Daha önce yapılan tanıtımlarda Polestar tarafında 3,4 ve 5 sedan modelleri duyurulmuştu.

Yeni Polestar 6 teknik özellikleri

800V platformu şke beraber maksimum performansı kullanıcısına sunmayı amaçlayan Polestar; çift motorlu kurulum ile 6 modelinde 872 beygir güç, 900Nm tork değerini kullanıcılara sunuyor. Bu güç çıktıları sayesinde otomobil 100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca otomobilin azami hızı 255 km/s seviyesinde.

Menzil tarafında henüz net bir veri paylaşılmazken, otomobilin 480 kilometre civarında menzil sunması bekleniyor.

Baş tasarımcı Max Missoni, O2’nin sabit tavanlı bir versiyonununda düşünülebileceğini de belirtirken sıfır emisyonun gerçek çekicilik olduğunu vurguladı. Bununla birlikte Missoni aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Şimdiye kadar bu tür bir arabanın kaçırılmış büyük bir fırsat olduğunu hissediyorum”

“Bir spor otomobilin içten yanmalı bir motora sahip olması gerektiğini düşünmek tuhaf; Elektrikli aktarma organları ile birlikte gelen itiş gücünün büyüklüğü, bir spor otomobil için şaşırtıcıdır.”

“O zaman bunu, herkesin temiz havayı, esintiyi, doğaya daha yakın olmayı hayal ettiği açık çatı konseptiyle yapmak – böyle bir arabada elektrikli bir aktarma organına sahip olmak mükemmel bir uyum. Oraya vardığınızda sadece temiz hava almakla kalmaz, aynı zamanda arkanızdaki insanlar için de temiz hava bırakırsınız – onları arabanızın egzozuyla zehirlemezsiniz.”

“Yeni Smart Brabus #1 sosyal medyada yayınlandı!”

Exit mobile version