Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Polestar 2 BST Edition 476 beygir güç üretebiliyor

Polestar, 2 elektrikli sedan modelinin en güçlü versiyonu olan Yeni Polestar 2 BST Edition modelini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk olarak Goodwood Hız Festivali’nde prototip olarak gösterilen 2 BST Edition, İsveçli otomobil üreticisinin en dinamik elektrikli otomobili olarak dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte modelin yurt dışında yaklaşık olarak 60.000 sterlin seviyesinde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Yeni Polestar 2 BST Edition teknik özellikleri

Çift motorlu elektrikli kuruluma sahip olan model; 476 beygir güç, 680Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte aldığı revizyonlar ile beraber daha dinamik bir duruşa sahip olan modelin, tepkilerinin oldukça keskin olacağını söylemek gerekiyor. Sahip olduğu elektrikli motorların ihtiyaç duyduğu gücü 78 kWh pil paketinden sağlayan modelin, sürüş yüksekliği de 25 milimetre azaltılıyor. Ayrıca geliştirilmiş yol tutuşunu desteklemek adına iki yönlü ayarlanabilir Öhlins amortisörlere sahip olan model %20 daha sert yaylara sahip. Bu yayların ön gergi çubuğu ile tamamlanmasıyla beraber oldukça gergin bir sürüş bizleri bekliyor. Modelin yaklaşık olarak 450 kilometre menzile sahip olmasının beklendiğini de söylemek gerekiyor.

Fren sistemi tarafında dört pistonlu Brembo frenler ile sunulmaya devam edilen modelin, fren sistemi tarafında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Ancak otomobile özel olarak geliştirilen 21″ boyutundaki alaşımlı jantların, 245/35 kesitli Pirelli P Zero lastikler ile sarıldığınıda belirtmek gerekiyor.

Yeni Polestar 2 BST Edition tasarımı

Tasarım noktasında iki farklı renk seçeneği kullanıcılara sunuluyor. Bu renkler Thunder ve Snow isminde. Modeli standart versiyondan ayıran en belirgin detay ise 1.000 dolar fiyat etiketine sahip olan mat siya gövde şeridi. Bununla birlikte fren kaliperleri ve amortisör elemanlarında kullanılan altın kaplama detaylar ise modelin tasarımına hareketlilik katan detaylar arasında.

Son olarak Polestar, küresel pazarlar için özel BST Edition versiyonundan yalnızca 270 adet üretecek.

“Yeni model Peugeot 408 ürün gamına katılmaya hazır”

Exit mobile version