Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Polestar 0 projesi, ilk sıfır emisyonlu otomobili hedefliyor

Yeni Polestar 0 projesi, ilk sıfır emisyonlu otomobili hedefliyor 2

Polestar 0 projesi ile birlikte hedef ilk sıfır emisyonlu otomobili üretmek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Polestar, 2030 yılına kadar “iklime gerçekten zarar vermeyen” otomobili yapmayı istediğini söylemekte. Bununla birlikte ilk yıllık incelemesinde bu iddiayı ortaya koymakta.

Şirket uzmanların ağaç dikerek karbon dengelemesinin uzun vadede sürdürülemez olduğu konusundaki uyardıklarını iddia etmekte. Çünkü ormanlar sürekli yangınlar kesilmekte veya yakılmakta.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath; “Dengeleme bir kaçıştır” dedi. “Kendimizi tamamen iklim açısından nötr bir otomobil yaratmaya zorlayarak, bugün mümkün olanın ötesine geçmek zorunda kalıyoruz. Sıfıra doğru tasarım yaparken her şeyi sorgulamalı, yenilik yapmalı ve üstel teknolojilere bakmalıyız. “

Markanın hedefine ulaşmak için ne yapacağı henüz tam olarak belli değil. Fakat şirket Polestar 0 isimli projenin otomobillerinin üretilme şekli üzerinde temel bir etki yaratması beklenmekte.

Polestar’ın sürdürülebilirlik başkanı Fredrika Klarén şu cümleleri kullanmakta; “Biz elektrikliyiz, bu yüzden yanmalı motorların toksik emisyon üretmesi konusunda endişelenmemize gerek yok – ancak bu bizim işimizin bittiği anlamına gelmez” “Artık üretimden kaynaklanan tüm emisyonları ortadan kaldırmak için çalışacağız. Şimdi, otomobil üreticileri için tarihi ve heyecan verici bir zaman, anı yakalamak, daha iyisini yapmak ve iklime duyarlı, dairesel ve güzel arabalar hayalini inşa etmeye cesaret etmek için bir fırsat. “

İsveçli firma ayrıca Polestar 2’den başlayarak ; bununla birlikte tüm seriyi gıda ve moda alanında da “sürdürülebilirlik beyanları” ile birleştirmeyi hedeflemekte.

Ingenlath, “Tüketiciler, sürdürülebilir bir ekonomiye geçişte büyük bir itici güçtür” “Bilgili ve etik kararlar almaları için onlara doğru araçların verilmesi gerekmekte. Bu, işleri çok netleştirir. Polestar 2 bugün fabrika kapılarından karbon ayak izi bırakıyor. 2030’da olmayan bir araba sunmak istiyoruz. “

“Honda X-AVD ve NC750X modelleri Türkiye’de” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version