Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Peugeot 408 için 17 Ekim işaret ediliyor

Peugeot, yeni Peugeot 408 modelini ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda son kullanıcıya gösterecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot tarafında son jenerasyon modeller ile beraber gördüğümüz dinamik fastback tasarımı 408 modeline de yansıyor. Bununla birlikte modelin pazar içerisinde pratiklik ve tasarıma aynı anda odaklanan nadir modellerden olduğu düşünülüyor.

Yeni Peugeot 408 teknik özellikleri

EMP2 platformu üzerine inşa edilen 408; benzinli, hibrit ve tamamen elektrikli olmak üzere farklı varyantlar ile kullanıcılara sunulacak. Elektrikli varyantı da e-408 olarak onaylanan modelin bir kaç ay sonra tanıtılması bekleniyor.

Giriş seviyesi olarak 1.2 litrelik benzinli motor ile 128 beygir güç kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte otomobilin 2023 yılının sonuna doğru hafif hibrit desteğe de kavuşması bekleniyor. Plug-in güç aktarma organları tarafında ise 178 ve 222 beygirlik Hybrid 180 ve Hybrid 225 versiyonları bizleri bekliyor. Her iki modelde de 12.4 kWh’lık bir pille beslenen elektrikli motor ile eşleştirilen 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli motor kullanılıyor. Aynı plug-in hibrit sistemin 308, 508 ve 3008 modellerinde de kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

Tüm versiyonlarda sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte baz versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 10 saniye civarında sürmesi oldukça muhtemel. Hibrit versiyonlarda ise bu sürenin 8.5 saniye altına düşmesi beklenebilir. Ayrıca otomobil 4.69 metre uzunluğa, 2.79 metre dingil mesafesine ve 1.48 metre yüksekliğe sahip.

Yeni Peugeot 408 tasarımı

Güncel Peugeot modellerine göre daha basit hatlara sahip olan modelin arka tasarımı en az ön tasarım kadar ayrıntılı. Bununla birlikte otomobilin 0.28Cd olan sürtünme katsayısı zarif profilini destekleyen teknik detaylar arasında yer alıyor. Ayrıca otomobil yeni Obsession Blue rengi ile tasarımını oldukça güzel yansıttığını söylemek gerekiyor.

Bagaj alanı noktasında 536 litre hacme sahip olan otomobil, koltukların katlanması halidnne 1611 litrelik bir bagaj hacmine kavuşuyor. Bununla birlikte PHEV modeller bagaj alanını kaplayan piller nedeniyle 471 litrelik bir hacme sahip.

İç yaşam alanı

i-Cockpit ile iç yaşam alanında büyülemeye devam eden Peugeot, 10″ boyutundaki i-Connect Gelişmiş bilgi-eğlence sistemini kullanıcılara sunuyor. Bununla birlikte otomobil en yeni i-Toggles’lar ile kullanıcılara sunuluyor.

Kablosuz güncelleme özelliği ve ses tanıma teknolojileri ile 10 hoparlörlü ses sistemi iç yaşam alanında kullanıcıyı kolaylıkla içine çekebiliyor. Bununla birlikte segmenti itibariyle bir çok özellik ile satın alınabilen modelde markanın en yeni yarı otonom sürüş teknolojisi de mevcut olacak.

Son olarak otomobil yurt dışında Allure ve GT donanım seviyeleri ile kullanıcılara sunulacak. Modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ile ilgili olarak herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmış değil.

“CITROËN Ë-C4 EKİM’DE TÜRKİYE’DE!”

Exit mobile version