Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Pagani Huayra R modeli karşımızda

Yeni Pagani Huayra R modeli karşımızda 18

Yeni Pagani Huayra R modeli tıpkı Zonka R modeli gibi tüm zamanların en özgür, en uç ve performans odaklı modeli. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin Zonka R modeli birlikte tanımlanması modelin ne kadar cesur olduğunu kanıtlar nitelikte. Bununla birlikte geleneksel Pagani rotası üzerinden dünya dışı, yalnızca pist odaklı bir model.

Horacio konu ile alakalı şu cümleleri kullanmakta; “Yeni motor, 1980’lerin F1 motorlarının çekiciliğine, romantizmine, sesine ve sadeliğine sahip olmalı ve günümüzün en son teknolojisini içermeli”

Horacio tarafından yapılan açıklama doğrultusunda modelde hibrit yardımının olmama nedenini çok net bir şekilde anlayabilmekteyiz.

Pagani Huayra R teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 6.0 litrelik AMG öfkesi olarak nitelendirilen motor mevcut. Bu sayede model 840 beygirlik bir güce sahip.

Marka pistlere özgü olan modele sadece 10.000 kilometre içersinde bir kez servis gerektirdiğini gadanti etmekte.

Modelin şanzıman tarafına geldiğimiz vakit ise bizleri yeni altı vitesli sıralı bir şanzıman beklemekte. Bu şanzıman modelin tam orta noktasında yer almakta. Modelde yer alan karbon parçalar sayesinde model oldukça da sağlam.

Model aerodinamik açıdan oldukça başarılı olması ile birlikte tasarım tarafında da gayet güzel bir görüntü sunmakta. Bununla birlikte modelde yer alan aerodinamik tasarım hamlelerinin bir kısmı şu şekilde; tavan kelepçesi, kaput için yeni kanat profilleri, tekerlek havalandırma delikleri ve bir çok aerodinamik eklenti.

Elbette bu güçlü modeli durdurmak için bir o kadar güçlü frenlere ihtiyaç var. Modelin fren tarafında 410 mm değerinde ön, 390 mm değerinde arka frenler yer almakta. Ayrıca bu frenlerde altı pistonlu kaliperler bulunmakta.

Model ağırlık tarafında da inanılmaz bir halde. Model yalnızca 1050 kilogram ağırlığında. Bu denli güçlü bir arabada yer alması gereken standartları belirleyen FIA GT güvenlik standartlarını da model tamamen karşılamakta.

Peki ya Yeni Pagani Huayra R fiyatı ?

Pagani Huayra modelinin çok merak edilen fiyat tarafına geldiğimiz vakit ise; 2.6 milyon Euro (artı vergi) fiyat etiketi mevcut. Ayrıca sadece pistte kullanılabilen modelden marka yalnızca 30 adet üretmeyi planlamakta.

Son olarak Bay Pagani açıklamalarında şu cümleleri kullanmakta; “Porsche 917, çok hızlı bir otomobil izlenimi veren romantik ama cesur şekli ile benim favorim. Güzel, zarif ve zamansız.””Bu özgürlük arzusundan ve Zonda R ve geçmiş arabaların deneyiminden, bir temiz hava soluğu gibi Huayra R fikri doğdu.”

“2022 McLaren Artura Hibrit Supercar tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version