Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Pagani C10 sızdırıldı!

Pagani Huayra modelinin yerini alması beklenen Yeni Pagani C10 modeline ait olduğu iddia edilen görsel sızdırıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Zonda ve Huayra modellerinin bir çok varyasyonundan sonra tamamen yeni bir tasarıma sahip olacağı düşünülen C10 modeli ile bağdaştırılan görüntü internette yayıldı. Bununla birlikte merakla beklenen hiper otomobilin görseli; geçtiğimiz hafta yeni ve anonim bir Instagram hesabı tarafından paylaşıldı. Ardından yayından kaldırılan görselin internette yayılmasının önüne geçilemedi.

Yeni Pagani C10 tasarımı

Görselin C10 modeline ait olduğunu düşünürsek; modelde önceki Pagani modellerinde gördüğümüz çeşitli detaylar gözlerden kaçmıyor. Bununla birlikte ilk olarak dikkatleri, tavandaki çatı pencereleri ve geniş ön ızgara çekiyor. Ayrıca bu detaylar akıllara Huayra modelini getirirken; göz yaşı damlası şeklinde olan kabin ise eski Zonda modelini hatırlatıyor.

Arkada bulunan kanatlar ve açılı ön kaputu gibi detaylar ile modelin oldukça eski Pagani tasarım stillerine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte ön ızgarada bulunan küçük kanatçıkların aerodinamik parçalar olma olasılığı bir hayli yüksek. Tavandaki ve arka payandalardaki ince ancak büyük hava girişleri ise modelin içten yanmalı bir güç aktarma organına sahip olacağını doğrular nitelikte.

Pagani, sadece coupé ve roadster varyantları değil, aynı zamanda özel modeller de dahil olmak üzere; yalnızca 300 adet C10 örneği üretmeyi planlıyor.

Son olarak yeni modellerin hibritleştirildiği hiper otomobiller tarafında; C10’un son saf yanmalı Pagani olma olasılığı da bir hayli yüksek.

“Yeni Audi Q6 E-Tron yavaş yavaş netleşiyor”

Exit mobile version