Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Opel Rocks-e mikro EV resmi olarak tanıtıldı

Citroen Ami ile aynı şasi üzerine inşa edilen Yeni Opel Rocs-e modeli Avrupa pazarı için resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Avrupa birliği içerisinde otomobil yerine dört tekerlekli bisiklet olarak sınıflandırılan model; daha önce gördüğümüz Citroen Ami modelinin yenilenmiş bir versiyonu. Bununla birlikte modelin hedefi şüphesiz; gündelik olarak şehir içinde kullanılan, tercih edilebilir bir model olmak.

Yeni Opel Rocks-e teknik özellikleri

Minik dört tekerlekli modelde 5.5kWh değerinde pil paketi yer alıyor. Bununla birlikte model bu pil paketi ile 8 beygirlik bir elektrik motorunu besliyor. Bu besleme ile birlikte model 45 km/s hıza kadar ulaşabiliyor. Ayrıca model WLTP testlerine göre 75 kilometrelik bir menzili kullanıcılara sunabiliyor.

Modelin pilleri hariç 425 kilogram bir ağırlığına sahip olduğunu düşünürsek; model kullanıcısını günlük kullanımda yarı yolda bırakmamayı hedefliyor. Bununla birlikte model 2,41 metre uzunluğa sahip. Elbette boyutu itibariyle model şehir içinde kullanıcıları bir hayli rahat ettirecek gibi görünüyor.

Yeni Opel Rocks-e tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda; Ami modeliyle hemen hemen aynı bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin ön camının hemen altında büyük farlar bizleri bekliyor. Model genel tasarımı ve boyutu ile birlikte elektrikli olduğunu oldukça güzel yansıtabiliyor. Ayrıca modelin ilginç olan özelliklerinin başında belki de zıt yöne açılan kapıları geliyor diyebiliriz.

Jant tarafına baktığımızda 14″ boyutunda jantlar bizleri bekliyor. Jant tarafında kullanılan gümüş ve siyah tonları ile birlikte tanıtılan modelin genel renk kombinasyonu oldukça uyumlu görünüyor.

İç yaşam alanı

Model iç kısımda da, dış tarafta olduğu gibi Ami modeliyle neredeyse birebir aynı. İç tarafta bizleri küçük bir dijital gösterge paneli, düz tabanlı bir direksiyon simidi, klima kontrolü tuşları, bir adet USB girişi, bardak tutucu ve saklama bölmeleri ile birlikte; oldukça kullanışlı bir alan bekliyor. Bu tasarıma baktığımızda model lüks olmaktan ziyade ihtiyaçları karşılamaya yönelik tasarlanmış.

Son olarak Yeni Opel Rocks-e modeli bu sonbaharda Almanya’da satışa sunulacak.

“2023 BMW 5 Serisi hem bugünü hem de yarını hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version