Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Opel Astra Sports Tourer şıklık ile pratikliği birlikte kullanıcılara sunabiliyor

Yeni Opel Astra Sports Tourer ilk elektrikli güç ünitesine sahip station wagon Opel olma özelliğine sahip. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Eylül ayında yapılan dünya lansmanı ile yeni nesil Astra Hatchback modelinin ardından gözler station wagon versiyonunun üzerinde. Bununla birlikte yeni model, 60 yıl önce atası Opel Kadett Caravan ile başlayan başarılı kompakt station wagon geçmişinin izlerini günümüzün modern teknolojileri ve çizgileri ile birleştiriyor. Modelin segmenti içerisinde fark yaratacağını düşünen Opel CEO’su Uwe Hochgeschurt model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Yeni Astra Sports Tourer elektrikli, dijital ve heyecan verici tasarımıyla yeni bir çağın çok yönlü aracı olarak öne çıkıyor. Uzun süredir devam eden kompakt station wagon geleneğimizi, şarj edilebilir hibrit teknolojisi gibi yeniliklerle geleceğe taşıyoruz. Etkileyici görünümüyle Sports Tourer’in Opel’e yeni müşteriler kazandıracağından eminiz.”

Yeni Opel Astra Sports Tourer teknik özellikleri

Yeni model elektrikli güç-aktarma seçeneklerine ek olarak; oldukça verimli olan benzinli ve dizel motor seçenekleriyle de kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte benzinli ve dizel motor seçeneklerinin güç aralığı; 110 beygir ile 130 beygir arasında değişim gösterirken; şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise güç çıkışı 225 beygir seviyesinde. Benzinli ve dizel motorlarda altı vitesli şanzıman standart olarak sunulurken; daha güçlü kurulumlarda isteğe bağlı olarak sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanıcılara sunuluyor.

Station Wagon Astra boyutları

Uzunluk4642 milimetre
Genişlik1860 milimetre
Yükseklik1480 milimetre
Dingil mesafesi2732 milimetre
Yükleme eşiği yüksekliği600 milimetre
Bagaj hacmi (Arka koltuk sırtlıkları dik)608 litre üzerinde
Bagaj hacmi (Arka koltuk sırtlıkları katlanmış) 1643 litre üzerinde
Bagaj hacmi (Hibrit versiyon arka koltuk sırtlıkları dik) 548 litre üzerinde
Bagaj hacmi (Hibrit versiyon arka koltuk sırtlıkları katlanmış) 1574 litre üzerinde

İçten yanmalı motor seçeneklerinde modelin bagaj hacmi, opsiyonel “Intelli-Space” ile optimize edilebiliyor. Bu hareketli yükleme zemini tek elle, yüksek ve alçak olmak üzere farklı pozisyonlarda ayarlanabilip; 45 derecelik bir açıyla sabitlenebiliyor. Bununla birlikte “Intelli-Space” opsiyonu ile lastik patlama durumlarında kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlanabiliyor. Lastik tamir ve ilk yardım kitleri, bagajdan veya arka koltuk oturma alanından erişilebilen akıllı zemin altı bölmelerde saklanıyor. Bu sayede bagaj tamamen boşaltılmadan kitlere ulaşım mümkün bir hale geliyor. Ayrıca bagaj kapağının arka tampon altında ayağın hareket ettirilmesiyle otomatik olarak açılıp kapanabildiğini de belirtmek gerekiyor.

Opel Vizör ve Pure Panel’e sahip ilk station wagon

Alman otomobil üreticisinin yalın ve cesur tasarım felsefesiyle yorumlanan ilk station wagon modelde; markanın yeni yüzü Opel Vizör, motor kaputundaki keskin kıvrım ve gündüz sürüş farlarının kanat şeklindeki tasarımıyla ilk bakışta dikkati çekiyor. Bununla birlikte ön cepheyi tamamıyla kaplayan Vizör; uyarlanabilir Intelli-Lux LED® Pixel farlar ve ön kamera gibi teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca beş kapılı hatchback ile aynı olan aydınlatma grubu Astra aile bağlarını güçlendiriyor.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında tamamen dijital Pure Panel insan-makine arayüzü (HMI); kullanıcılara yalın ve sezgisel bir deneyim sunabiliyor. Bu sayede panelin kullanımı, akıllı telefon mantığı ile on derece geniş bir dokunmatik ekran aracılığıyla gerçekleşiyor. Ayrıca sürücünün ellerini direksiyondan ayırdığını algılayan teknoloji; sürücünün her zaman aktif olarak sürüşe odaklanmasını da sağlıyor.

Intelli-Lux LED® Pixel Farlar

Uyarlanabilen, parlama yapmayan Intelli-Lux LED® Pixel farın en yeni versiyonu doğrudan Insignia ve Grandland modellerinden aktarılıyor. Bununla birlikte bu farlar168 LED hücresiyle kompakt ve orta sınıf içerisinde aydınlatma teknolojisiyle öncülük ediyor.

Son olarak Opel Astra Sports Tourer ile marka; tipik Opel konforu geleneğini en üst düzeyde sunmaya devam ediyor. Ayrıca şirket bünyesinde geliştirilen AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) onaylı son derece ergonomik olan ön koltuklar kompakt sınıfın en iyisi olma özelliğine sahip. Ayrıca elektrikli sırt eğiminden elektro-pnömatik bel desteğine kadar çeşitli isteğe bağlı ayarlar kullanıcılara sunuluyor.

“Toyota Corolla yenilikleriyle yeni yıla hazır!”

Exit mobile version