Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Opel Astra İlkbaharda Türkiye’de

Yeni Opel Astra sahip olduğu estetik ve benzersiz “made in Germany” tasarım detaylarıyla önümüzdeki aylarda Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Altınci nesil Astra modeli iddialı ve yalın tasarım dili ile Opel tarafının tasarım simgesine dönüştürülüyor. YouTube üzerinden paylaşılan içerikler ile detaylandırılan modelin; Baş mühendis Mariella Vogler’in ardından renk ve döşeme tasarımcısı Ilka Höbermann’ın videosuyla iddialı ve yalın tasarımını kullanıcılara gösteriliyor.

Alman otomobil üreticisinin efsanevi kompakt modeli altıncı nesliyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Paylaşılan video, modelin yüksek düzeyde nasıl bağımlılık yaptığını, ayrıntılara gösterilen özenle ve alışılmışın dışındaki düşünme yaklaşımıyla, nasıl Opel’in tasarım simgesi haline geldiğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Yeni Opel Astra tasarımı

Tasarıma baktığımızda Mokka, Crossland ve Grandland modellerinde gördüğümüze benzer bir Opel Vizörü bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin geliştirilme aşamasında “Opel Compass” felsefesinden ilham alınıyor. Bu sayede modelin keskin kıvrımları ile gündüz sürüş farlarının detayları oldukça güzel bir görünüme sahip. Daha geniş bir görünüme kavuşan ve aracın ön cephesini kaplayan Vizör, ultra ince Intelli-Lux LED® farlar gibi teknolojileri kusursuzca bir araya getirebiliyor.

Opel renk ve döşeme tasarımcısı Ilka Höbermann modelin tasarımı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Bu yalınlığı korurken üzerine iddialı olmayı eklemek bazen zor olabiliyor. Her şey, her zaman uyum ve doğru denge ile ilgili. Ortaya ise yeni Astra’yı diğer kompakt sınıf modellerden ayrıştıran, başarılı, net ve heyecan uyandıran bir tasarım çıkıyor. Otomobilin karakteristik ve özgün görünümünü altı farklı yeni gövde rengi tamamlıyor. Ekiplerimiz, araca biraz canlılık ve aynı zamanda daha iddialı bir görünüm kazandıran taze ve modern bir sarı geliştirdi.”

İç yaşam alanı

Yeni Astra ile tasarım ve konforda atılımı temsil eden özel bir iç mekan bizleri bekliyor. Bununla birlikte en ileri teknolojiler ile model oldukça işlevsel bir hale getiriliyor. Tamamen dijital olan kokpit versiyona bağlı olarak; biri 10″ olmak üzere iki adet geniş ekran ve sürücü yan havalandırma ızgaraların birleşimiyle bütünleşik bir görünüm sergiliyor.

Pure Panel kokpitin cam göstergeleri sayesinde Astra sürücü ve yolcuları, “görsel detoks” temasına uygun olarak bu sistemi sezgisel olarak kullanabiliyor. Ultra modern kokpiti sayesinde model, yolcuların güvende hissettiği ve aynı zamanda eğlenceli deneyimlere olanak sağlayan bir atmosfere sahip.

İç yaşam alanında genel olarak denge kavramı üzerinde duruluyor. Bununla birlikte opsiyonel olarak sunulan Nappa deri ve Alcantara seçeneklerine sahip AGR onaylı ergonomik koltuklar kullanıcılara sunuluyor.

Son olarak Opel renk ve döşeme tasarımcısı Ilka Höbermann modelin iç yaşam alanı ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullanıyor;

“Bu malzemeler için en iyi çözümleri bulmak için alışılmışın dışında düşünmek zorundaydık. Gerçekten çok farklı ve çeşitli renkler, dokular, grafikler ve desenler sunuyoruz. Aslında, hepsini bir araya getirmek, en büyük zorluk oldu. Büyük bir yap-boz gibi. Hoş bir kontrast veya denge elde etmek için farklı heyecan verici malzemeleri birleştiriyoruz”

“2022 Polestar 3 elektrikli SUV gösteriliyor”

Exit mobile version