Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Nissan Interstar ve Primastar resmi olarak tanıtıldı

Nissan tarafının NV300 ve NV400 modellerinin güncellenmiş versiyonları olan; Yeni Nissan Interstar ve Primastar tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nissan tanıttığı iki yeni modeli, yenilenen ticari araç serisinde Nissan’ın Townstar adlı; tamamen yeni kompakt minibüsünün yanını ekliyor. Bununla birlikte Nissan yeni modelleriyle; Peugeot Partner tarafına hem elektrikli hem de yanmalı motorlar ile rakip olmayı hedefliyor. Ayrıca yeni modellerin; Nissan Ariya modelinden ilham alınan bir tasarım çizgisine sahip olduğunu belirtmek gerek.

NV400 modeli artık Interstar olarak isimlendiriliyor. Bununla birlikte marka, modelin tasarımında çok fazla değişikliğe gitmeyi tercih etmiyor. Modele kör nokta izleme ve otomatik uzun farlar gibi teknolojik detaylar ekleniyor.

Nissan, Interstar modeli ile şasi kabini ve platform dahil olmak üzere çeşitli şasi konfigürasyonlarının yanı sıra; kamyonet, damperli kamyon gibi eklentileri fabrikasyon olarak kullanıcılara sunacak.

Yeni Nissan Interstar teknik özellikleri

Motor tarafında bizleri; turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli dizel bir motor bekliyor. Bununla birlikte model baz seviyede 108 beygir ile kullanıcılara sunuluyor. Interstar serisinin en güçlü versiyonu ise 178 beygir seviyesinde.

Japon otomobil üreticisinin yakında elektrikli bir Interstar versiyonunu tanıtması bekleniyor. Çünkü model; halihazırda tamamen elektrikli E-Tech seçeneğine sahip olan, Renault Master ile aynı altyapıya sahip. Bu elektrikli Renault Master modelinde 33kWh pil paketi ile 75 beygirlik elektrikli bir motor yer alıyor. Fakat beklentiler Nissan tarafının bu kurulumu 44kWh pil paketi ve 108 beygirlik elektrikli motor ile geliştireceği yönünde.

Yeni Nissan Primastar tasarımı

Yeni Primastar yeni bir ön tampona, daha ince LED farlara ve daha büyük bir radyatör ızgarasına sahip. Bununla birlikte model ile 17″ boyutunda jantlar opsiyonel olarak kullanıcılara sunuluyor.

İç tarafta ise yeni bir direksiyon simidi ve 8″ boyutunda bilgi-eğlence sistemini kontrol edebileceğimiz dokunmatik ekran bizleri bekliyor. Ayrıca şeritten ayrılma uyarısı, trafik işareti tanıma, uyarlanabilir hız sabitleyici ve akıllı acil frenleme gibi bir çok sürüş destek sistemi model ile kullanıcılara sunuluyor.

Yeni Nissan Primastar teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 2.0 litrelik dizel motor kullanılması bekleniyor. Bu motorun kullanılmasıyla birlikte muhtemelen 108, 148 ve 168 beygirlik versiyonlar kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte tüm versiyonların önden çekişli olması bekleniyor. Ayrıca motor standart olarak altı ile manuel şanzıman ile eşleştirilirken, muhtemelen otomatik şanzıman seçeneği de kullanıcılara sunulacak.

Exit mobile version