Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Nissan GT-R özel renkleriyle geldi

Nissan, dünya çapında tanınan popüler modeli GT-R için sınırlı sayıda üretilecek olan yeni serisini tanıttı. Birçok güncelleme ve özelleştirme almış olan GT-R modellerine gelin yakından bakalım.

Nissan, Japon pazarı için iki sınırlı sürüm içeren güncellenmiş GT-R serisini tanıttı – GT-R Premium Edition T-spec ve Nismo T-spec tarafından tasarlanan GT-R Track Edition. Şirket ayrıca bu kıştan itibaren Kuzey Amerika’da çok sınırlı sayıda satışa sunulacak olan GT-R T-spec‘i de duyurdu.

Nissan GT-R Premium Edition T-spec ve GT-R Track Edition T-spec teknik özellikleri

Özel üretim GT-R kaputunun altında, 565 beygir güç (421 kW / 572 PS) ve 633 Nm (467 lb-ft) tork üreten VR38DETT çift turbo 3.8 litrelik V6 motor yer alıyor. Hâlâ satışta olan Nismo versiyonu için bu değerler, 600 beygir güç ve 652 Nm tork‘a kadar çıkıyor. ATTESA E-TS dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde güç, altı ileri çift kavramalı şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de iletiliyor.

700 beygirlik (522 kW) son sürüm bir GT-R’nin söylentileri devam ediyor ancak ne yazık ki, bu söylentiler şu an için doğrulanmış değil.

Yeni Nissan GT-R T-spec tasarımı

Özel üretim GT-R modelleri için en önemli şey renkler; Millennium Jade ve Midnight Purple (Gece yarısı moru). Jade ilk olarak şimdiye kadar yaratılmış en nadir Skyline’lardan biri olan R34 GT-R V-Spec II Nur‘da sunuldu. Toplamda 718 adet üretilen bu modelin sadece 156’sı Millenium Jade rengine sahipti.

Yeni Nissan GT-R T-spec, daha geniş ön çamurlukların yanı sıra altın renginde 20 inçlik Rays dövme alüminyum jantlar ve bir karbon fiber ile dikkat çekiyor. Buna gövde rengi aynalar, siyah kaput kanalları ve özel T-spec logolar da eklendiğinde GT-R T-spec’in görünümünü daha karizmatik hale geliyor. Nismo modellerine takılan karbon seramik frenler T-spec modelinde de yer alıyor. Belirtilen özel parçalar hem Premium hem de Track Edition modellerinde de bulunacak.

Track Edition modelleri bir karbon fiber tavana ve bagaj kapağına sahiptir ve firmanın kendi ayar ve performans kolu olan Nismo tarafından eklenen teknolojiye sahip standart otomobili temel alır.

Midnight Purple rengine gelince, Nissan bunu R34 V-Spec‘ten Midnight Purple III’ün ve 2014 R35 GT-R‘den Midnight Opal renginin “modern bir yorumu” olarak adlandırıyor. Böylelikle Japon otomobil üreticisi, yeni nesil spor otomobiline geçmişten esintiler de katmış oluyor.

Yeni Nissan GT-R T-spec iç mekan tasarımı

Yeni model yarı anilin deri inci süet vurgular, özel T-spec rozetler ve Alcantara tavan döşemesi ile özel bir Mori Yeşili iç mekan seçeneği içeriyor. Resimlerden, Nissan’da daha önce gördüğümüz her şeyden biraz daha klas, biraz daha eski tarz spor araba görünümünün bulunduğunu söyleyebiliriz.

Japonya merkezli şirket özel GT-R modellerini, Ekim ayının ikinci yarısında satışa sunacak. T-spec varyantları toplam 100 adet üretilecek ve alıcılar bir oylama ile seçilecek.

Premium Edition T-spec varyantı Japonya’da 144 bin 595 dolar fiyat etiketiyle başlayacak.

Nismo T-spec tarafından tasarlanan Track Edition ise, 162 bin 565 dolardan başlayacak.

Nissan, T-spec’in “çok sınırlı sayıda modelinin” bu kış Kuzey Amerika’da 138 bin 490 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağını belirtiyor.

“Yeni makyajlı BMW 3 Serisi casus kameralarına yakalandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version