Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil Volkswagen’ler daha akıllı ve daha rahat olacak

Yeni nesil Volkswagen’ler modeller yapılacak geliştirmeler ile daha akıllı daha rahat bir hale gelecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen modellerinin sürüş dinamiklerindeki güncellemeler tarafında; markanın sürüş dinamikleri başkanı Karsten Schebsdat yapılan online seminer ile detayları açıkladı. Bununla birlikte sürüş kalitesini ve genel konforunu büyük ölçüde iyileştirdiği söylenen yeni şasi teknolojisi ile hem elektrikli hem de içten yanmalı modellerde kullanılacak.

Marka ilk olarak bozuk yollarda sarsılmayı azaltmak ve soğukkanlılığı arttırmak için tasarlanan şasi teknolojisiyle donatılan yeni Arteon sedanı sundu. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi teknolojinin özerkliğe geçişe yardımcı olacağını özellikle belirtiyor. Ayrıca yeni şasi teknolojisi sayesinde; modellerin gövde yuvarlanma oranının azalacağı ve yol tutuşunun artacağı iddiası da mevcut.

Marka kullanım konusunda rahatlığıyla bilinen direksiyon sistemi tarafında da; belirli modellere ve müşteri tercihlerine göre uyarlanabilen, yazılım tabanlı yeni bir direksiyon sistemi geliştiriyor. Özellikle bu sistem ile modellerin direksiyon kolonu ihtiyacı da ortadan kalkıyor. Yani sürücü ile otomobilin tekerlekleri arasında herhangi fiziksel bir bağlantı yok.

Yeni nesil Volkswagen’ler ile ilgili açıklamalar

Karsten Schebsdat konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Vücudun yalpalama ve yuvarlanma hareketleri önemli ölçüde en aza indirildi ve otomobil direksiyon hareketlerine daha hızlı tepki verdiği ve sürüşü daha hassas olduğu için sürüş dinamikleri optimize edildi” dedi. “Ve bu gelişme, yüksek düzeyde otonom sürüş açısından çok önemli. Böylece yolcuların her durumda mümkün olduğunca rahat olmalarını sağlıyoruz.” 

“Yazılım, gelecekte yönlendirme için daha önemli olacak” dedi. “Daha sonra tüm platformlar için modele özel olarak uygulanabilecek direksiyon özelliklerini etkilemek için bize çok daha fazla fırsat veriyor.” 

“2023 BMW XM konsepte bağlı kalacak”

Exit mobile version