Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Nesil Volkswagen Passat Artık Sedan Olarak Karşımızda Değil!

Yeni Nesil Volkswagen Passat Artık Sedan Olarak Karşımızda Değil!

Volkswagen’in uzun yıllardır otomobil dünyasında üst düzey bir temsilci olarak gördüğümüz modeli Passat, dokuzuncu nesli ile bambaşka bir kimlik kazandı. Yenilikçi ve çağdaş tasarımı ile yollardaki yerini almayı bekleyen bu model, artık sedan gövde tipini geride bırakarak sadece station wagon olarak sevenleriyle buluşacak.

Passat’ın Yenilikçi Dönüşümü

Dünya genelinde sedan karoseriyle mükemmel satış rakamlarına ulaşan Passat, dokuzuncu nesli ile bu geleneği sonlandırdı. Otomobil dünyasındaki değişen dinamiklere ayak uyduran Volkswagen, yeni nesil Passat’ı yalnızca station wagon gövde tipiyle üretme kararı aldı. Bu stratejik değişiklik, otomobilin içten yanmalı ve plug-in hibrit motor seçenekleriyle tüketicilere sunulacak olmasını da beraberinde getirdi.

Tasarımda ve Ölçülerde Yenilik

Yeni nesil değişimi ile Passat, fiziksel boyutlarında da gözle görülür bir büyüme yaşadı. Öncül modellere kıyasla daha aerodinamik ve yumuşak hatlara sahip olan yeni Passat, 144 mm ekstra uzunluk ve 50 mm ekstra aks mesafesi ile dikkat çekiyor. Bagaj hacmi konusunda da cömert olan bu model, önceki nesline göre 40 litre daha geniş, yani 690 litrelik bir bagaj kapasitesine sahip.

Motor ve Performans Özellikleri

Passat’ın kaputunun altında, 201 ve 268 beygir güç üreten iki farklı plug-in hibrit motor seçeneği bulunmaktadır. Bu motorlarda 1.5 litre benzinli motorla birlikte 19.7 kWh bataryadan enerji alan elektrik motoru bir arada hizmet veriyor. Batarya paketinin enerji yoğunluğu artırılarak, otomobilin 100 kilometreye kadar sadece elektrik enerjisi ile hareket edebilmesi sağlandı. Ayrıca, yeni nesil Passat, DC hızlı şarj özelliği ile bataryaların yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 25 dakika içinde şarj olabilme kapasitesine sahip.

Yanı sıra, Passat’ın diğer motor seçeneği, Volkswagen’in diğer modellerinde de görmeye alışık olduğumuz 150 beygir güç üreten 1.5 litrelik yarı hibrit motordur. Bu motor seçeneğinde, 48 volt akü benzinli motoru destekliyor ve aracın tork değeri 250 Nm olarak açıklanıyor.

Exit mobile version