Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Nesil Tuk Tuk: Piaggio Ape E-City

Yeni Nesil Tuk Tuk: Piaggio Ape E-City 2

Hindistan’daki tuk tuk dediğimiz çoğunlukla taksi olarak kullanılan ulaşım araçları şehrin her yerinde ve her kesimin kullandığı araçlar olduğunu biliyoruzdur. Bu yüzden Piaggio Ape E-City modeli de Hindistan pazarında ciddi bir potansiyel olduğu için yolculuğuna oradan başlayıp daha sonrasında Avrupa’daki kullanıcılarınla buluşmuş olacak. 

Bildiğimiz gibi Piaggio markası uzun bir süredir beklenilen elektrikli Vespa hamlesi gerçekleştirdi ve hayranlarını mutlu etti. İtalyan marka her geçen gün makası açmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda diğer markalarından da beklentiler içerisinde olan şirket bu projesiyle kendi bünyesinde olan kompakt aracına elektrik gücünü ekliyor. 

Piggagio Ape E-City, özel bir etkinlikle birlikte tanıtıldı. ‘Ape’ İtalyanca’da ‘Arı’ anlamına geliyor ve bu modelin sokaklarda arı gibi dolaşacağı düşünülüyor.

70 yıllık bir mazisi olan Ape’in, içten yanmalı macerası ilk kez elektrikli olarak yola çıkıyor.  Değiştirilebilir bataryası sayesinde kullanışlı bir model olacak. İlk tanıtımının ardından teknik özellikleri ve fiyatı yakında duyurulacağı düşünülüyor.

 Hindistan hükümetinin son zamanlarda aldığı hibrit ve elektrikli araç satın almalarındaki teşvik kararı  E-City’nin yüzünü güldürecek.

Exit mobile version