Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil Range Rover bilgisayar ortamında tasarlandı

Test aşamasında görüntülenen yeni nesil Range Rover modeli sanal ortamda hayal edildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model uzun süredir testlerine Nurburgring ve halka açık yollarda devam ediyordu. Bununla birlikte modelin en son görüntülenen casus fotoğraflarından ilham alınarak tasarlanan model dikkatleri çekmeyi başardı. Ayrıca tasarlanan modelin boyut ve oran anlamında gerçek model ile oldukça yakın olması bekleniyor. Elbette modelin küçük tasarım detaylarında eksiklikler olabilir. Çünkü test esnasında görüntülenen model kamuflaja sahipti.

Yeni nesil Range Rover modelinde neler değişiyor?

Yeni modelin boyutları bir önceki nesil ile aynı kalıyor. Fakat model alacağı küçük ayrıntılar ile birlikte fark yaratmayı hedefliyor. Örneğin modelde; Velar modelinden ilham alan kapı kolları, eğimi yükseltilen tavan çizgisi ve daha ince farlar modeli daha çekici bir hale getiriyor. Ayrıca Land Rover tarafı, uzun dingil mesafesine sahip olacak olan Range Rover ve Range Rover Sport modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Model dışardan bakıldığında belli etmese dahi platform tarafında yepyeni bir platform üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte kullanılan platform tarafında bizleri MLA mimarisi bekliyor. Bu platform sayesinde modelin elektrikli güç aktarma organlarını daha geniş bir şekilde benimsemesi mümkün olacak. Ayrıca modelde sunulacak olan her motorun belli oranlarda elektrik desteğine sahip olması bekleniyor.

Son olarak yeni modeli görmemize muhtemelen yaklaşık altı aylık bir süre mevcut. Modelin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde dünya çapında satışa çıkması bekleniyor.

“BMW iX muhteşem 30 hoparlörlü ses sistemini tanıttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version