Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil Mini ilk görsellerle karşımızda

Önümüzdeki yıllarda çıkışını yapacak olan yeni nesil Mini, ilk görselleriyle meraklılarının karşısına çıktı.

Mini Cooper SE, İngiliz markası için yeni bir elektrik çağının başlangıcı oldu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, elektrifikasyon, Mini’nin yeni ana hatlarıyla belirlenen stratejisinin önemli bir parçası olarak karşımıza çıkacak. Mütevazı hatchback şu anda içten yanmalı ve elektrikli güç aktarma organlarına sahipken, Mini 2030‘ların başında yalnızca elektrikli bir marka haline gelecek. Şu anda, Mini Cooper SE Countryman All4 plug-in hybrid ve Mini Cooper SE, Mini’nin küresel satışlarının yüzde 15’ini oluşturuyor, ancak bunun 2027 yılına kadar yüzde 50’ye çıkması bekleniyor. Bunun için atılmış bir adım olan Mini yeni nesil ikonik hatchback ilk görselleriyle de karşımıza çıktı.

Yeni nesil Mini 2023 yılında yollarda

Yeni nesil Mini 3 kapılı hatchback, 2023’te elektrikli, benzinli ve dizel motorlarla gelecek. 2023’te ayrıca, ilk kez elektrikli güç aktarma organı ve içten yanmalı motorla sunulacak ve Leipzig’de üretilecek ve onu Almanya’da yapılan ilk Mini yapacak olan yeni nesil Mini Countryman‘in lansmanı yapılacak.

Great Wall Motors ile küçük bir crossover dahil olmak üzere ortak girişimin bir parçası olarak Çin pazarı için özel olarak iki yeni EV inşa edilecek ve yanmalı motora sahip son Mini model 2025’te piyasaya sürülecek.

Resmi tanıtım görüntülerinde ilk kez ön izlemesi yapılan yeni nesil Mini hatchback, tanıdık bir şekle sahip ve selefinin yuvarlak retro farlarını bu modelde de koruyor. Bununla birlikte, yeni model daha kompakt ve daha kısa sarkıntılara sahip ve orantıları orijinal eski tarz Mini’ye geri dönüyor. Daha küçük oranlar, farların büyük görünmesini sağlıyor. Şimdilik Mini, yeniden tasarlanan hatchback’in yalnızca üç kapılı versiyonunu gösteriyor ancak beş kapılı bir versiyonun da satışa çıkacağını tahmin ediyoruz.

Mini ayrıca kapı kollarını gövde ile aynı hizada monte etti. Kamuflaj kalktığında daha fazla ayrıntının ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz, ancak çoğunlukla evrimsel değişiklikler bekliyoruz.

Genel olarak yeni nesil modelde orijinal modern Mini’nin 2000 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana gördüğümüz tanıdık şekli ve tasarım ipuçlarının bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İç mekana bakma imkanına sahip olamıyoruz ancak yeni Mini’nin dijital gösterge paneli, Mini’ye göre kişiselleştirilebilen “tuval” gibi davranan yüzeylere sahip olacak. Tavan döşemesi, döşeme malzemeleri, koltuklar, ayak paspasları ve zemin kaplamaları için geri dönüştürülmüş malzemelerin kapsamlı kullanımıyla iç mekan da daha kaliteli olacak. Deri yerine doğal elyaf malzemeler ve geri dönüştürülmüş pet şişelerden plastikler kullanılacak ve geri dönüştürülmüş balık ağlarından yer paspasları yapılacak.

Yeni nesil Mini’nin teknik ayrıntıları vermek için henüz çok erken, ancak hem EV hem de benzinli modellerin aktarma organları iyileştirmelerinden fayda sağlayacağını varsaymak mantıklı. Önden çekiş her zaman olduğu gibi standart olarak gelmeye devam edecek.

Hot hatch meraklıları için de iyi haberler var çünkü Mini, yüksek performanslı John Cooper Works modellerinin Mini’nin elektrikli geleceğinin bir parçası olacağını onayladı. Mini, “sürdürülebilirlik ve aşırı sportifliği benzersiz bir şekilde birleştiren” elektrikli John Cooper Works modelleri için yoğun bir şekilde çalıştığını söylüyor.

Mini ürün yelpazesi bir kez daha üstü açılır bir araba içerecek ve bu sefer üretim, Hollanda’daki VDL Nedcar otomotiv üretim şirketi tarafından idare edilmek yerine Oxford’da gerçekleştirilecek.

BMW’ye ait markanın Yeni nesil Mini modeli hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek ve modelin 2023’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

“2024 Range Rover EV hidrojenle çalışabilir” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version