Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil Lexus NX “Güvenli Otomobil” ödülü’nü aldı

Premium otomobil üreticisi Lexus tarafında yeni nesil Lexus NX modeli dikkat çeken yeni güvelik özellikleriyle ödülü kaptı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus, her zaman güvenlik konusundaki inovasyonlarıyla bilinen bir marka olarak Türkiye’de Nisan ayında satışa sunulması planlanan; yeni NX modelinde güvenlik özelliklerini bir adım daha ileriye taşımayı başardı. Modelde yer alan Güvenli Çıkış Asistanı ve yeni e-latch elektronik kapı açma sistemi ile NX, Fransa’da 2021 Otomobil Ödülleri’nde prestijli “Güvenli Otomobil” unvanını kazandı.

Yeni nesil Lexus NX ve Lexus Safety System +

Yeni NX, üçüncü jenerasyon Lexus Safety System + ile donatılan ilk Lexus modeli olma özelliğine sahip. Bununla birlikte model kaza riskini tespit ederek, önleme konusunda yeni standartlar belirleyebiliyor. Otomotiv dünyasında büyük beğeni toplayan Güvenli Çıkış Asistanı, markanın tek bir dokunuşla açılan elektronik kapı aça sistemiyle bağlantılı olarak çalışıyor. Ayrıca Kör Nokta Monitörü’nün radarını kullanarak trafik akışını izleyebilen araç; kapının bir aracın veya bisiklet kullanıcısının önüne açılma riski olduğunda, sesli ve görsel uyarıyla birlikte kapıların açılmasını engelleyebiliyor. Bu süreç, araçtan güvenli bir şekilde inmenizi sağlayan size özel tahsis edilmiş özel bir şoför gibi çalışabiliyor.

Japon otomobil üreticisi, bu güvenlik teknolojisini elektronik kapı sistemiyle kombine eden ilk üretici olurken; Fransa’nın prestijli 2021 Otomobil Ödülleri’nde “Güvenli Otomobil” unvanıyla taçlandırıldı. Lexus, Güvenli Çıkış Asistanı ile kapının açılmasıyla gerçekleşen kazaların yüzde 95’inin önlenebileceğini tahmin ediyor.

Son olarak her zaman yenilikçi güvenlik teknolojileri kullanıcılara sunan Lexus; trafik kazalarını, yaralanmaları ve ölümleri engellemek adına nihai hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Tamamen yeni Lexus NX modeli ile de yeni güvenlik teknolojilerinin verimli bir şekilde araca nasıl adapte edilebileceğinin bir kanıtı oldu.

“Tekerlekli Sohbetler: Mert Alpkoçak”

Exit mobile version