Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil crossover: Toyota Aygo X!

Toyota Aygo X şehir içi kullanım için tasarlanan tamamen yeni A segmentinde bulunacak bir crossover. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Segmenti içerisinde benzersiz bir model olan Aygo X, X harfiyle genişleyen SUV ürün yelpazesine dahil oluyor. Bununla birlikte 2014 yılında tanıtılan ikinci nesil Aygo ile birlikte; modelin imzası haline gelen “X” harfi bu modelde de devam ettiriliyor. Markanın TNGA GA-B platformu üzerine inşa edilen model ilk kez Kasım ayında kamuoyuna duyurulacak.

Aygo, 2005 yılından bu yana markanın en ulaşılabilir modeli olarak kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte genç ve eğlenceli yapısı ile müşteriler tarafından da oldukça sevilen model; her geçen gün popülerleşen SUV haline getiriliyor. Toyota Avrupa’nın AR-GE merkezinde geliştirilen araç Avrupa’da tasarlanan ve üretilen bir model olarak öne çıkıyor. Yeni Yaris ve Yaris Cross’ta kullanılan GA-B platformu Aygo X tarafında da bizleri bekliyor. Ayrıca oldukça beğenilen platform ile müşteri beklentilerini sonuna kadar karşılanması hedefleniyor.

Daha önce Toyota Aygo modeli ile ilgili gelen açıklamalar

Toyota Motor Europe Başkan Yardımcısı Matt Harrison, 2019 yılında Aygo modeli ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştu;

“Aygo’da çok fazla öz sermayemiz var”

“Yılda 100.000 satıyoruz. Kendine has bir kişiliği var, bu yüzden alıp götürmek yerine markaya veriyor. Genç bir kitle için en alakalı otomobil bu yüzden markanın erişim noktası.”

“Küçük otomobil segmenti tamamen satın alınabilirlikle ilgili. Bunu tam elektrikli için en uygun olarak görmüyoruz.”

Son olarak Toyota Aygo X modelinin üretimi, Toyota’nın Çekya’daki Kolin fabrikasında gerçekleştirilecek. Ayrıca Japon otomobil üreticisinin Avrupa pazarında oldukça güçlü olan modelinin, segmentine de yeni bir boyut kazandırması bekleniyor.

“9.350 Sterlin değerinde Hot Wheels: Mercedes 300SL!”

Exit mobile version