Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Morgan Plus Four CX-T ralliye hazır!

Yeni Morgan Plus Four CX-T ralliye hazır! 13

Morgan, yakın zamanda piyasaya sürülen Plus Four roadster‘in “kara macerası için tasarlanmış” CX-T adlı sınırlı sayıda üretilecek olan off-road versiyonunu piyasaya sürerek destekçilerini ve spor otomobil dünyasının çoğunu şoke etti. Peki otomobilin özellikleri neler?

Yeni Morgan Plus Four CX-T özellikleri

Ön darbe koruması, motor koruması, arka şasi koruması, orta bölüm koruması ve yeni bir arka altlık dahil olmak üzere beş parçalı bir gövde altı koruma sistemine sahip olan Morgan Plus Four CX-T’nin egzoz sistemi, yerden yüksekliği sınırlamamak için aracın uzatılmış arka kanatlarındaki çıkışları ile yeniden tasarlandı.

CX-T, Plus Four modelinin standart iki tekerlekten çekiş düzenini aynı şekilde koruyor ve şanzımanı çoğunlukla standart olarak geliyor. Arazi otomobili, üç sürüş modu sağlayan yazılımlı bir BMW xDrive elektronik diferansiyeli kullanıyor. Çok daha büyük çaplı tekerlekleri ve lastikleri telafi etmek için standarttan daha kısa bir diferansiyel oranına sahip. Bunun yanı sıra tekerlek bombeleri daha fazla boşluk için genişletilmiş.

Arazi aracının tasarımının temeli Plus Four modeline dayanmaktadır. Orijinal yapıya ek olarak cıvatalı bir iç takla kafesi de var. Araca yapılan tüm eklemelere rağmen, toplam ağırlık 1300 kg’dan az olmasıyla dikkat çekiyor.

Plus Four modelinin geleneksel eğimli arka paneli, yan paneller ve iki stepne, birkaç “sağlamlaştırılmış” Pelican çantası, bir alet kutusu ve ikiz benzin ve su konteynerlerini taşımak için tasarlanmış bir ekipman rafı ile değiştirildi. Tüm ekipman, güvenli taşıma için özenle tasarlanmış. Ayrıca şirket, araç sahiplerin özel isteklerine uyacak şekilde bisiklet rafları ve portbagajlar da tasarlıyor.

Morgan Plus Four CX-T niçin tasarlandı?

Yıllardır bir arazi aracı üretme arzusunu besleyen Morgan tasarım şefi Jon Wells‘e göre, otomobilin üç yönlü bir amacı var. Birincisi, hem yeni nesil Plus Four hem de Plus Six modellerinin temelini oluşturan yeni CX-T monokok platformunun gücünü ve sağlamlığını göstermek için bir fırsat olarak görülüyor. İkinci olarak, 112 yaşındaki şirketin ilk günlerinde kapsamlı dayanıklılık denemelerinde Morgan otomobillerinin gösterdiği başarı ve tarihi dayanıklılığına saygı gösteriliyor. Üçüncü olarak ise Wells, birçok standart Morgan modellerini kullanan sahiplerin bile “olağanüstü maceralar” ile uğraştığını söylüyor.

Her biri 200.000 pound‘dan başlayan yalnızca sekiz Plus Four CX-T arazi aracının üretilmesi planlanıyor. Sekiz CX-T’nin inşası Worcestershire’da bulunan fabrikasında başladı ve yıl sonuna kadar hepsi tamamlanmış ve yola çıkmaya hazır olacak.

“Yeni 2022 BMW M2, 400 beygirden fazla güç üretecek” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version