Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Morgan Plus 8 GTR resmi olarak detaylandırıldı

Yeni Morgan Plus 8 GTR modeli üç yıllık süren sürecin ardından yalnızca dokuz adet üretilecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Morgan, Plus 8 GTR modelinin Bristol otomobillerinin canlanması amacına sahip olduğuna inanılan harici bir proje için geliştirilen şasinin yeniden kullanılması ile mümkün olduğunu belirtti. Bununla birlikte Bicester Heritage’nınUndercover Assembly” isimli etkinliğinde tamamlanan modeli resmi olarak kamuoyunun beğenisine sundu. Dokuz adetlik oldukça sınırlı üretimin ilk adımı olan bu modelin ardından; kalan sekiz otomobilde önümüzdeki üç ay içerisinde tamamlanması hedeflenmekte.

Yeni Morgan Plus 8 GTR teknik özellikleri

Güç aktarma organı tarafında BMW N62 V8 motoru bizleri bekliyor. Bu sayede modelin 4.8 litrelik motoru ile 362 beygirden daha fazla güç üretebildiği özellikle belirtiliyor. Bununla birlikte model şanzıman tarafında altı ileri manuel ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip olacak. Direksiyon konumu tarafında ise model istekler doğrultusunda; hem soldan hem de sağdan direksiyon ile kullanıcılara ulaştırılabilecek.

Şasi tarafında 2018 yılından önce geliştirilen şasi bazı mekanik bileşenlerin geliştirilmesi ile daha iyi bir hale getiriliyor. Mühendisler tarafından 1990’ların “Big Blue” GT serisinden ilham alınarak geliştirilen model; 2004 yılında markanın geleneksel şasisinin yerini alacak olan bağlı alüminyum şasi teknolojisi için bir test yatağı olarak kullanıldı.

Tasarımı

Model oldukça yüksek bir omuz çizgisine sahip. Bununla birlikte modelin tekerlek davlumbazları yeniden tasarlanırken; bu davlumbazları dolduran beş kollu merkez kilitli tekerlekler ile adeta yarış günlerine saygı duruşunda bulunuluyor. Arka tarafa baktığımızda ise dikkatleri daha büyük bir difüzör bekliyor. Ayrıca ilk kez havalandırmalı olan yeni ön kanatlar ve kumaş tente yerine kullanılan yeni sert tavan detayı da gözlerden kaçmıyor.

Modelin üretimi tamamen geleneksel karoser yapıl teknikleri kullanılarak el ile işlenecek. Üretim ise Morgan Tasarım ve Mühendislik Merkezi’nde (M-DEC) gerçekleştirilecek. Ayrıca müşterilere sunulan kişiselleştirme özellikleri ile kendilerine özgü bir model tasarlama şansı da tanınıyor.

Son olarak Morgan’ın Tasarım Başkanı Jonathan Wells, Morgan Plus 8 GTR modeli ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

 “Şu anda V8 destekli bir Morgan’ı canlandırmak, yeni platformlara ve güç aktarma organlarına sıkı sıkıya odaklanmış bir üretici için bariz bir seçim gibi görünmeyebilir,” dedi. yuvarlanan şasi sayısı ve Plus 8 GTR gibi heyecan verici özel bir proje oluşturmak, bunu tamamen benimsedik.”

“Bu proje, Morgan’ın tasarım ve mühendislik ekiplerinin geçmiş Morgan modellerinin en sevdikleri öğelerinden bazılarını yeniden gözden geçirmelerine ve gelecekteki Morgan otomobillerinde görüneceğini umduğumuz bazı özellikleri denemelerine olanak sağladı.”

“Efsanevi Japon otomobilleri”

Exit mobile version