Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Model Mercedes-Benz GLA Tanıtıldı

Yeni Model Mercedes-Benz GLA Tanıtıldı 2

Almanya’nın en büyük otomobil firmalarından biri olan Mercedes’in yeni sene içerisinde yayınlayacağı ilk otomobil belli oldu. Mercedes sınıfının corssover serisinde bulunan GLA modeli yenilenerek makyajlı bir şekilde 2020 senesi içerisinde sürücüleri ile buluşacak.

Alman devinin Premium sınıfında bulunan crossover sınıfı temsilcisi 2020 Mercedes-Benz GLA yapılan lansman ile sürücülere tanıtıldı. Tüm dünya üzerinde birçok kişinin izlediği dijital lansman ile yapılan tanıtım birçok kişiden büyük beğeni aldı.

Yeni GLA’nın Tasarımı ve Özellikleri

Alman devinin en büyük getiri kazandığı modellerden biri olan GLA serisinin tasarımlarına baktığımızda; yeni seri ile de tam bir aile otomobili haline gelmiştir. Ailevi standartlar için hazırlanan araç içinde ihtiyacınız olduğu her durumu görebilirsiniz. Yükseltilen ön profil ve kısalan ön/arka çıkıntılar araca ayrı bir hava katmış. Aracın önünde ve arkasında bulunan çıkıntıların tasarımları tekrardan yapılmış ve GLA’nın karakterine vurgu yapılmıştır. Aracın sportif detaylarında bulunan özellikler aracın arkasına doğru daha da belirginleşmeye başlamıştır. Yeni seride yapılan yenileme çalışması hava sürtünme katsayısını da etkilemiş, araç içerisinde ki katsayı 0.28’e çekilmiş. Araç jantları da 20 inç’e kadar çekilerek 2020 modelinin daha sportif görünmesi sağlanmaktadır.

2020 Mercedes-Benz GLA serisi, selefine araç ile kıyasladığımız zaman 15 mm daha kısa olduğu görülmektedir. Kısa olmasına rahmen  eski modelinden daha ferah bulunan araç içinde ki diz mesafesi de 12 cm’ye kadar genişlemiş.  Aracın yüksekliği de yaklaşık olarak 10 cm – 12 cm yükselmiş. Aracın bagaj hacmi yaklaşık 14 litre artarak 435 litreye yükselmiş. İç tasarımı ile ilgili baktığınızda markanın diğer yeni modeller ile aynı tasarıma sahip olduğunu görüyorsunuz. Bitişik ekran tasarımı ile birlikte yaklaşık 7 inç boyutunda ki dijital ekran araca ayrı bir hava katmış. Başlangıç paketinde 7 inç bulunan ekranlar sizlere opsiyon olarak sunulmaktadır.  Aracın otomasyon sisteminde yapay zekada kullanılarak sesli yanıt sistemi kullanılmış.

GLA’nın Yeni Teknolojileri

Eski GLA serisine göre daha güvenilir halen gelen yeni GLA, hem kullanıcıya yönelik hem de araca yönelik yapılan teknolojiler otomobilin daha kullanılabilir hale getirmiş. Araç içerisinde bulunan yeni sürüş asistanları ile donatılan Mercedes’in en büyük teknoloji yeniliği GLA’nın bir yüksek modeli olan GLS’de bulunan “car wash” özelliğinin bu seride de bulunması.

Exit mobile version