Site icon Dijital Tekerlek

Yeni mimarisiyle 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer tanıtıldı

Yeni 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, kamuflajından kurtuldu ve nihayet tanıtıldı. Markanın premium MPV’sinin en son versiyonu olarak karşımıza çıkan yeni otomobil, Mercedes B-Serisi ile kafa kafaya gidecek şekilde tasarlanmıştır. Bu ikinci nesil model için Active Tourer, yeni bir mimariye ve BMW’nin en yeni iç teknolojisine sahipken, plug-in hibrit güç aktarma seçeneğini de sunmaya hazırlanıyor. Peki yeni otomobilin teknik detayları neler?

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer teknik özellikleri

Lansmanda, yeni 2 Serisi Active Tourer, iki benzinli ve tek dizel olmak üzere üç motor seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Her iki benzinli ünite de, güçte 19 beygirlik bir artış ve geliştirilmiş verimlilik sağlayan 48 voltluk bir marş jeneratörü şeklinde hafif hibrit teknolojisi ile donatılmıştır.

220i, en uygun fiyatlı versiyon olarak karşımıza çıkıyor ve 1.5 litrelik üç silindirli motorundan 168 beygir güç üretir. İddia edilen verimlilik, 133g/km CO2 ile 47.9 mpg yakıt tüketimi şeklinde. 223i versiyonu ise, 215 beygir güç üreten ve 47.1 mpg yakıt tüketimi ve 137g/km CO2 salınımı yapan 2.0 litrelik dört silindirli bir ünite kullanır.

Tek dizel seçeneği, en verimli model olan 218d şeklinde gelir. 58.9 mpg yakıt tüketimi olduğu iddia edilen ve 148 beygir güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli bir motor kullanır. CO2 emisyonları da 125g/km ile üçlünün en düşük seviyesidir. Tüm 2 Serisi Active Tourer’lar yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla donatılmıştır.

Bu seçeneklere ek olarak BMW, 2022 yazında ürün gamına her ikisi de dört tekerden çekişli iki adet plug-in hibrit modeli ekleyecek.

PHEV (plug-in hybrid) varyantları, arka tekerleklere güç sağlamak için BMW’nin beşinci nesil eDrive elektrik motorlarını ve ön tekerlekleri tahrik eden üç silindirli bir benzinli motoru kullanacak. 225e xDrive Active Tourer 242 beygir güç üretecek ve serinin en iyisi 230e, 322 beygir güce sahip olacak.

Her iki model için de maksimum şarj kapasitesi 7,4 kW olup, tam şarjı 2,5 saatte veya ev tipi priz kullanırken 8 saatin hemen altında sağlar. Her hibrit, WLTP döngüsünde yalnızca elektrikle çalışan 50 mil mesafe elde edebilir.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer tasarımı

Kompakt MPV duruşu ve önceki Active Tourer’a büyük ölçüde benzeyen silueti ile dış görünüm hemen tanıdık geliyor. Bununla birlikte, büyük böbrek ızgaraları ve yan kısımlardaki kıvrımların yukarı doğru tekmesi gibi çağdaş BMW ipuçları tasarımın içine girdi.

Buna rağmen tasarım, düzgün, basitleştirilmiş ön tamponu, pürüzsüz yüzey kaplaması ve arkadan hiçbir egzoz borusu çıkıntısı olmayan bir çift basit, ince arka far ile diğer BMW’lerden daha az dağınıktır. Active Tourer, gelecek yıl satışa çıktığında 11 farklı boya seçeneğiyle sunulacak.

Yeni araba her boyutta öncekinden daha büyük. Yeni BMW, öncekine göre 24 mm daha geniş ve 32 mm daha uzun. Tavan çizgisi de 21 mm daha uzun ve BMW önceki modele göre omuz boşluğu, baş mesafesi ve arka bacak boşluğunda bir artış olduğunu iddia ediyor. Ön ve arka iz genişlikleri sırasıyla 25 mm ve 26 mm arttı. Böylelikle yol tutuş stabilitesini iyileşeceği düşünülüyor.

Boyut artışını telafi etmek için BMW, hafif plastik kapı destekleri, dövme jantlar ve markanın güvenlik ve sağlamlık faydaları sağladığını söylediği alüminyum kaput gibi çok sayıda ağırlık tasarrufu sağlayan önlemden yararlandı.

Yeni, basitleştirilmiş tasarım, aerodinamik sürtünmeyi en aza indirmek için bir rüzgar tünelinde de optimize edilmiştir. Ön ızgaralar, hava direncini azaltmak için kapanan aktif hava kanatçıklarını kullanır ve otomobilin zemini neredeyse tamamen kapatılır. Sonuç, 0,26 cd’lik bir sürtünme katsayısı ve önceki 2 Serisi Active Tourer’a göre rüzgar gürültüsünde bir azalma olarak karşımıza çıkar.

İçeride, yeni model BMW iX EV ile tanıtılan yeni bir iç tasarım dilinin yanı sıra o otomobilin bilgi-eğlence teknolojisi de aynı şekilde yer alıyor. Deri dikişli gösterge paneli, ön camdan aşağı doğru eğimlidir ve neredeyse tamamen düğmelerden arındırılmıştır; radyo ve sürüş modu kontrolleri, yeni bir vites seçici anahtarının yanında, yüzer bir orta konsolda yer almaktadır. Açık gözenekli ahşap ve alüminyum dahil olmak üzere beş iç kaplama seçeneği mevcuttur.

Yeni MPV ayrıca daha az düğme ve köşeli bir merkez çıkıntısı olan yeni bir direksiyon tasarımına sahip. Ana iç işlevler, Active Tourer ile ilk kez içten yanmalı bir BMW’ye takılan BMW’nin iDrive 8 sistemine kaydırıldı. Bu, 10,25 inçlik bir dijital gösterge paneli ile 10,7 inçlik bir dokunmatik bilgi-eğlence ekranını tek bir kavisli cam levhanın altında birleştirir ve özellikler arasında 360 derecelik bir park kamerası, ‘Hey BMW’ sesli asistanı, kablosuz akıllı telefon bağlantısı ve artırılmış gerçeklik navigasyonu bulunur. sistem.

Yeni koltukların daha iyi destek ve uzun mesafe konforu sunduğu söylenirken, arkada ISOFIX bağlantı elemanları dıştaki iki koltuğa entegre edilmiş. Arka koltuklar 40:20:40 oranında katlanabiliyor ve 13 cm ileri veya geri hareket ettirilebiliyor. Bagaj kapasitesinde 90 litrelik bir artış için sırtlık açısı da ayarlanabilir.

Bagaj hacmi benzinli modeller için 415 litreden dizel otomobiller için 470 litreye kadar değişir ve maksimum kapasiteler arka koltuklar katlandığında sırasıyla 1405 litre ve 1455 litredir. Bu, plug-in hybrid 2 Serisi Active Tourer’larda 1370 litreye düşüyor. Tüm modellerde otomatik bagaj kapağı standarttır ve Comfort Access ile belirtilen otomobiller için eller serbest açılıp kapanma mevcuttur. Panoramik bir sunroof ve 12 hoparlörlü Harmon Kardon stereo da isteğe bağlı olarak seçilebilir.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer donanım paketleri

Yeni Active Tourer için donanım yelpazesi, Sport, Luxury ve M Sport teknik özellikleriyle üç yönlüdür. Spor modellerde LED farlar, Shadowline dış kaplama ve 17 inç alaşım jantlar bulunur. Daha büyük 18 veya 19 inç parçalar ise isteğe bağlı olarak sunulacak. İçeride ise, giriş seviyesi Active Tourer, geri görüş kamerası ve Park Mesafe Kontrolü ile birlikte standart olarak antrasit kumaş Spor koltuklar alır.

Lüks varyantlar, alüminyum dış kaplama, Vernasca deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuklar ile alternatif bir 17 inç alaşım jant tasarımı alır. M Sport paket otomobiller yeniden tasarlanmış, daha agresif bir ön tampon, daha büyük 18 inç alaşımlar, uyarlanabilir LED farlar ve katlanır yan aynalara sahip.

En sportif Active Tourer’ın içinde ayrıca Alcantara ve Sensatec sentetik deri koltuklar ve standart olarak kablosuz akıllı telefon şarj pedi, Comfort Access ve Lüks Gösterge paneli bulunuyor. Siyah tavan kaplaması, M pedallar ve M direksiyonun yeni tasarımı, vites değiştirme kanatçıkları ile birlikte sunuluyor.

M Sport ayrıca, sürüş yüksekliğinde 15 mm’lik bir düşüş, ayarlanabilir amortisörler ve daha hızlı bir direksiyon tutuşu sağlayan Adaptif M Spor Süspansiyon ile donatılmıştır. Efficient, Sport veya Personal konfigürasyon seçenekleri ile iDrive Modlarım menüsünden farklı sürüş modları seçilebilir.

Diğer yeni özellikler arasında, kullanıcının sürüş sırasında anlık fotoğraflar çekmesine veya BMW akıllı telefon uygulaması aracılığıyla iç mekanda çanta veya başka öğeler olup olmadığını kontrol etmesine olanak tanıyan yerleşik kamera sistemi yer alıyor. Uygulama ayrıca iPhone kullanıcılarının akıllı telefonlarını BMW’nin Digital Key Plus seçeneği aracılığıyla NFC teknolojisi aracılığıyla bir anahtar olarak kullanmalarına olanak tanır. Marka ayrıca kablosuz güncellemeler yoluyla yazılım ve işlevsellik iyileştirmeleri vaat ediyor.

Yeni 2 Serisi Active Tourer, yeni ön böbrek ızgarasına entegre radar sensörleri tarafından etkinleştirilen, kompakt bir BMW’de şimdiye kadarki en büyük sürücü yardım sistemleri paketiyle donatılmıştır. Bu sistemler, dur ve kalk işlevine sahip uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik acil frenleme ve sürücülerin ince direksiyon düzeltmeleriyle şeritte kalmalarına yardımcı olan isteğe bağlı Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanını içerir. BMW’nin en yeni Park Asistanı artık otomatik hızlanma, frenleme ve vites değiştirme ile park yerlerine girmek veya çıkmak için kullanılabilir.

Önümüzdeki yıl satışına başlanacak olan otomobilin ülkemizde nasıl bir fiyat etiketiyle sunulacağı ve plug-in hybrid seçeneğinin olup olmayacağını ise önümüzdeki süreçte öğreneceğiz.

“Subaru, Solterra modelinin iç mekanını tanıttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version