Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes Vision EQXX modeli tanıtıldı

Yeni Mercedes Vision EQXX modeli tanıtıldı 10

Yeni Mercedes Vision EQXX prototip elektrikli otomobilinin lansmanı için hazırlık devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

EQXX EV modeli ile birlikte Mercedes tarafı; şimdiye kadar yapılan en uzun menzile sahip ve en yüksek verimliliğe sahip model olacağını iddia ediyor. Bununla birlikte markanın bu iddiasının ardından marka bu iddiasını desteklemek adına bazı teknik verileri bizlerle paylaştı. EQXX modeli gerçekten dünyada “1.000 km’den fazla” elektrikli menzile sahip olacağını belirtti.

Prototip olan model ilk olarak markanın 2020 strateji sunumu sırasında kamuoyu ile paylaşıldı. Bununla birlikte marka otomobilin orijinal siluetli bazı görsellerini içeren teaser görüntüsünü bizlerle paylaştı.

Mercedes Vision EQXX detayları

Belirtmek gerekir ki EQXX modeli doğrudan yeni bir Mercedes EV modeli olmayacak. Bununla birlikte EQXX modelinin, Mercedes EQ markasının teknolojik gücünü sergilemek adına tasarlanan tek seferlik bir prototip olması bekleniyor. Fakat yöneticiler prototip sayesinde öğrenilen ve geliştirilen teknolojilerin gelecekte seri üretim modellerde yer alacağını doğruladı.

Proje içerisinde çalışan mühendislerin pil kapasitesinin arttırmak yerine, bir otomobilin aerodinamik verimliliğini arttırmanın böyle uzun menzilli bir modeli geliştirmede oldukça önemli olduğunu belirtildi. Mercedes mühendisleri konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

 “En kolay yol, araca daha büyük bir pil koymaktır, ancak bu, azalan getirilere yol açar. Anahtar, araç ve güç aktarma organlarının verimliliğidir.”

Son olarak bu seneki strateji etkinliğinde konuşan Mercedes’in Araştırma ve Geliştirme departmanı başkanı Markus Schafer ise şu cümleler ile görüşlerini bizlerle paylaşıyor;

 “Aerodinamik açısından bu proje, halihazırda dünyanın şimdiye kadarki en düşük Cd serisi üretim otomobili olan EQS ile elde edilenin ötesine geçmeyi hedefliyor. Ayrıca, EQS’ye kıyasla hücre düzeyinde enerji yoğunluğunu ilave yüzde 20 artırmak için çalışıyoruz.”

“Bugün Mercedes-Benz’in geleceği hakkında konuşuyoruz. Ve doğal olarak hemen hemen her şey sayılar, gerçekler ve verilerle ilgili. Ancak hepimiz gerçek sihrin, etkileyici teknolojik başarılar bir arabada gerçeğe dönüştüğünde gerçekleştiğini biliyoruz. Bu yüzden size Vision EQXX’imizin bir ön izlemesini sunmaktan gurur duyuyorum.”

“2020’de elektrikli araç geliştirmede heyecan verici bir sonraki adımı başlattık ve Mercedes-AMG F1 ekibinden uzmanlar tarafından desteklenen çok işlevli, çok disiplinli bir uzman ekibini bir araya getirdik. Onlara tek şarjla 1.000 km’yi geçmeleri talimatını verdik. Ama pili büyüterek değil. Bunu herkes yapabilirdi. Hayır, yakında çıkacak bir Mercedes kompakt otomobilinde seri üretime yönelik normal boyutlu bir pille çalışıyorlar. Verimlilik yeni para birimidir!”

“eDrive uzmanlarımız verimlilikte hızlı kazanımlar elde ediyor ve eMotor, invertör, pil tasarımı, paketleme ve termal yönetim açısından mümkün olanın sınırlarını zorluyor. Menzilde önemli artışlarla birleşen marjinal kazançlar peşindeler. Amacımız, bu yeni teknolojileri gelecekteki Mercedes yol otomobillerine entegre etmek.”

“Yeni 2022 BMW M2, Nürburgring’de testlerde” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version