Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes Vision EQXX 3 Ocak 2022 tarihini işaret ediyor

Yeni Mercedes Vision EQXX 3, Mercedes tarafının devrim niteliğindeki elektrikli otomobil prototipi. Oldukça merak edilen prototip modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İddia edilen 1.000 kilometrelik sürüş menzili ile elektrikli otomobil severleri şimdiden heyecanlandıran model; 3 Ocak 2022 günü tüm detayları ile resmi olarak tanıtılacak. Bununla birlikte marka yeni model ile, gelecekteki elektrikli araç teknolojisinin ön izlemesini yaptığını belirtiyor.

Prototip ilk olarak Mercedes’in 2020 strateji sunumu ile takdim edilmişti. Bununla birlikte ön gösterimi yapılan modelin detayları oldukça uzun bir süredir merakla bekleniyordu. Bu bekleyişin son bulacağı tarihin açıklanması ile özellikle elektrikli otomobillerin geleceğini merak eden otomobil severleri yeniden bir heyecan sardı.

Yeni Mercedes Vision EQXX 3 ve 1.000 kilometrelik menzili

Geliştirilme aşamasında modelin pil kapasitesini yüksek tutup menzile sahip olmak yerine; aerodinamik verimlilik ile menzilin arttırıldığı iddia ediliyor. Bu iddia ile ortak bir konu ile ilgili olarak Mercedes mühendisleri şu açıklamada bulundu;

 “En kolay yol, araca daha büyük bir pil koymaktır, ancak bu, azalan getirilere yol açar. Anahtar, araç ve güç aktarma organlarının verimliliğidir.”

Bu yılın başlarında Mercedes Yönetim Patronu Markus Schafer konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulunmuştu;

 “Aerodinamik açısından bu proje, halihazırda dünyanın en düşük Cd serisi üretim otomobili olan EQS ile elde edilenin bile ötesine geçmeyi amaçlıyor. durmadan. Ayrıca, EQS’ye kıyasla hücre düzeyinde enerji yoğunluğunu ilave yüzde 20 artırmak için çalışıyoruz.”

Son olarak modelin en son ön izlemesinde ise Schafer şu ifadeleri kullandı;

 “Mercedes-Benz’in geleceği hakkında konuşuyoruz. Ve doğal olarak hemen hemen her şey sayılar, gerçekler ve verilerle ilgili. Ancak hepimiz gerçek sihrin, etkileyici teknolojik başarılar bir arabada gerçeğe dönüştüğünde gerçekleştiğini biliyoruz. Bu nedenle size Vision EQXX’imizin bir ön izlemesini sunmaktan gurur duyuyorum.

“2020’de elektrikli araç geliştirmede heyecan verici bir sonraki adımı başlattık ve Mercedes-AMG F1 ekibinden uzmanlar tarafından desteklenen çok işlevli, çok disiplinli bir uzman ekibini bir araya getirdik.

“Onlara tek şarjla 1.000 km’nin ötesini hedeflemelerini söyledik. Ama pili büyüterek değil. Bunu herkes yapabilirdi. Hayır, yakında çıkacak bir Mercedes kompakt otomobilinde seri üretime yönelik normal boyutlu bir pille çalışıyorlar. Verimlilik yeni para birimidir!

“eDrive uzmanlarımız verimlilikte hızlı kazanımlar elde ediyor ve eMotor, invertör, pil tasarımı, paketleme ve termal yönetim açısından mümkün olanın sınırlarını zorluyor. Menzilde önemli artışlarla birleşen marjinal kazançlar peşindeler. Amacımız, bu yeni teknolojileri gelecekteki Mercedes yol otomobillerine entegre etmek.” 

“Nissan 2030 yılına kadar 23 elektrikli modeli piyasaya sürecek”

Exit mobile version