Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes T-Serisi, Citan Tourer’in yerine talip

Mercedes MPV segmentine Yeni Mercedes T-Serisi ile giriş yapıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen Caddy, Ford Tourneo Connect ve Citroen Berlingo gibi modeller ile rekabet edecek olan yeni T-Serisi; sunduğu lüks detaylar ile tercih edilebilirliğini yükseltmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte model, Mercedes-Benz ürün gamı içerisinde Citan Tourer modelinin yerini alıyor.

Yeni Mercedes T-Serisi teknik özellikleri

Avrupa pazarında model dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bununla birlikte modelin giriş seviyesinde 95 beygirlik 1.5 litrelik dizel motor bizleri bekliyor. Bu dizel motorun bir 116 beygirlik versiyonu ise bir başka seçenek. Benzinli tarafında ise 102 ve 132 beygir olmak üzere iki farklı güç çıkışı ile satışa sunulan 1.3 litrelik benzinli motor kullanıcılara sunuluyor. Her iki motorda isteğe bağlı olarak yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman ile kombinlenebiliyor. Modelin standart olarak altı ileri manuel şanzımana sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca ilerleyen süre zarfında seriye elektrikli bir versiyonun eklenmesi de planlanıyor.

Güvenlik sistemleri tarafında da oldukça donanımlı olan modelde; yedi hava yastığı, yan rüzgar asistanı, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü yorgunluğu algılama, lastik basıncı monitörleri, aktif fren asistanı ve kör nokta asistanı mevcut. Bununla birlikte Sürüş Yardım Paketi ile model uyarlanabilir hız sabitleyici, geri görüş kameralı park yardımı ve aktif şerit yardımı gibi özelliklere de kavuşabiliyor.

Yeni Mercedes T-Serisi tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda 60:40 oranında katlanabilen bir iç kurulum bizleri bekliyor. Bu sayede model ile kolaylıkla ekstra yük taşınabiliyor. Bagaj hacmina ilişkin resmi veri henüz paylaşılmazken; 561 milimetrelik bir eşik bizleri bekliyor.

Arka tarafta oldukça geniş bir iç yaşam alanı bizleri beklerken; arka koltuklarda alışkın olduğumuz Isofix bağlantısının ön yolcu koltuğunda da bulunması oldukça ilginç. Bu segmentte özellikle istenen 7 kişilik kurulum için ise marka 2022 yılı içerisinde tanıtımın gerçekleşeceğini açıkladı.

Tasarım açısından bi çok kaplamaya sahip olan modeli, Citan modelinden kolaylıkla ayırt edebiliyoruz. Model renkli camları ve 16″ boyutundaki alaşımlı jantları ile oldukça şık bir görünüme kavuşuyor. Bununla birlikte Limonite Sarısı ile tanıtılan modelin; iç yaşam alanında da aynı renkten detaylara sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

“2022 Mercedes-Benz EQS SUV resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version