Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes Project Maybach konsepti bizlerle

Yeni Mercedes Project Maybach, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden moda tasarımcısı Virgil Abloh ile birlikte tasarlanan tamamen elektrikli bir konsept otomobil. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafının ultra lüks bölümü Maybach, tamamen elektrikli off-road konsept otomobilinin detaylarını paylaştı. Bununla birlikte 4×4 konseptiyle geleceğe uzanan model oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip.

Yeni Mercedes Project Maybach tasarımı

Yaklaşık olarak altı metre uzunluğunda olan modelin tasarımına baktığımızda; iki kapılı, iki koltuklu coupe bir tasarım formu bizleri bekliyor. Bununla birlikte model tavan ve eşikleri kaplayan takla kafesine sahip. Ayrıca modelde arazi lastikleri, cıvatalı tekerlek davlumbazı uzantıları ve ön-arka koruma plakaları gibi detaylarda gözlere direkt olarak çarpmakta.

Yan tarafa baktığımızda oldukça yüksek bir omuz çizgisi bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin arka kısmında ise Maybach logosuna sahip arka stoplar bizleri bekliyor. Ayrıca konsept sahip olduğu gümüş detayları sayesinde de oldukça çarpıcı bir tasarıma sahip.

Mercedes tasarımcısı Gordon Wagener model ile ilgili olarak şu ifadeli kullandı;

Model “geleneksel olarak kentsel bir markayı belirgin bir şekilde off-road ortamında yeniden kavramsallaştırmak” amacıyla tasarlanırken; iki kişilik ve elektrikli bir off-road coupe olarak tanımlandı.

Son olarak Mercedes, Virgil Abloh’un ölümünün ardından şu ifadeleri kullandı;

“Düşüncelerimiz Virgil’in ailesi ve ekipleriyle birlikte. Şimdi işbirliğimizin dünyasını ve Virgil’in benzersiz vizyonunu halka açarak, gerçek bir dizginsiz hayal gücüyle işbirliği için sonsuz olanaklar yaratan ve işini bilen herkese ilham veren benzersiz tasarım yeteneği.”

“Yeni nesil Volkswagen’ler daha akıllı ve daha rahat olacak”

Exit mobile version