Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye’de!

Tamamen yeniden tasarlanan Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi ülkemizde ekim Ekim ayından itibaren satışa sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lüks” tanımının literatürdeki tanımı niteliğindeki Maybach S-Serisi tüm yenilikleri ile bizlerle. Bununla birlikte model üstün konfor ve güvenlik özellikleriyle kullanıcılara sunuluyor.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi tasarımı

Önden bakıldığında krom süslemeleri, uzun motor kaputu ve karakteristik ön ızgarası ile model oldukça dikkat çekici bir ön tasarıma sahip. Izgaranın krom çerçevesinin hemen üzerine yerleştirilen MAYBACH logosu oldukça zarif bir görünüme sahip. Bununla birlikte arka tarafa doğru gelirken modelin arka kapıları diğer S-Serisi modellere göre daha büyük boyutta. C sütununda yer alan üçgen pencere ile daha ferah bir iç yaşam alanı kullanıcılara sunulabiliyor. Yine C sütununda yer alan Maybach logosu otomobilin ayrıcalığını vurgular nitelikte. Ayrıca model isteğe bağlı olarak elektrikli arka kapılar ile satın alınabiliyor.

Renk tarafında ise model; Maybach modellerinde ikonik olan çift renk uygulamasıyla, tasarım detaylarını oldukça iyi gösterebiliyor.

Donanım listesinde yer alan DIGITAL LIGHT far teknolojisi ile her farda 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendiren son derece parlak üç LED’li bir ışık modülü kullanıcılara sunuluyor.

İç yaşam alanı

İç tarafta yenilenen Mercedes-Benz S-Serisine dayanan bir iç yaşam alanı bizleri bekliyor. Bununla birlikte model standart olarak 12.8″ boyutunda olan OLED merkezi medya ekranına sahip. Trafik içerisinde etrafınızı üç boyutlu olarak canlandırabilen, belirgin derinlik ve gölge efektine sahip olan 12.3″ boyutunda 3 boyutlu dijital göstergelerde otomobilde mevcut.

Kişiye özel ekran modunda sunulan gösterge ekranı görünümü, otomobilin özel konumuna ve statüsüne vurgu yapıyor. Ayrıca kadran göstergelerinin etrafında bulunan “Rose Gold” detayları oldukça kaliteli görünüyor.

“Aktif Ambiyans Aydınlatması” ile otomobil akıllı konfor ve güvenlik fonksiyonlarının animasyonlu LED aydınlatmasıyla farklı renk seçeneklerini kullanıcısına sunabiliyor. Bununla birlikte otomobil sahip olduğu Adaptif Arka Aydınlatma özelliği ile iç taraf da yer alan ışıkları oldukça kolay kontrol edebiliyor.

Model iç tarafta geleneksel olan lüks anlayışını kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Ön koltuklarda yer alan geniş kaplamalar, kaliteli ahşap yüzeyler bu kalite algısını gerçekten zirveye taşıyabiliyor. Ayrıca otomobilde yer alan yeni nesil MBUX bilgi-eğlence sistemi de bu hissiyatı oldukça iyi destekleyebiliyor.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi boyutları

BirimMaybach S-SerisiUzun versiyonKısa versiyon
UzunlukMilimetre546952895179
GenişlikMilimetre 192119541954
YükseklikMilimetre 151015031503
Dingil mesafesiMilimetre 339632163106

Alman otomobil üreticisi en üst seviyede rahatlık için yapılabilen ayağın ayar aralığını, önceki nesle göre 50 milimetre daha uzun olacak şekilde kullanıcılara sunuyor.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi teknik özellikleri

Otomobil kısmen elektrik destekli, Mercedes-Benz portföyünden motorlara sahip. Elektrik desteğini, araca entegre olan bir marş jeneratörü (ISG) sağlayabiliyor. ISG, sürüş anında otomobilin 20 beygire kadar güç desteğini kullanıcıya sunabiliyor. Bununla birlikte bu sistem otomobile “süzülme” fonksiyonunu da kazandırabiliyor. Ayrıca model standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle kullanıcılara sunuluyor.

Şanzıman tarafında bizleri 9G-TRONIC otomatik şanzıman bekliyor. Elektromotor, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu, şanzımanın içine veya üzerine taşınıyor. Elektrikli soğutucu kompresör ile modelin iki parça kayışlı tahrik düzeni de devreden çıkartılıyor. Bu sayede model iç mekanı verimli ve konforlu bir şekilde iklimlendirebiliyor.

Üstün sürüş özellikleri

Sürekli ayarlanabilir amortisör sistemi ADS+ ile AIRMATIC havalı süspansiyon, tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Sürücü DYNAMIC SELECT sayesinde motor-şanzıman, ESP, yürüyen aksam ve direksiyon karakteristiğini ayrı ayrı değiştirebiliyor. Ayrıca DYNAMIC SELECT ile tamamen sürüş konforuna odaklanan, MAYBACH sürüş programı da kullanıcılara sunuluyor.

E-ACTIVE BODY CONTROL sayesinde model, stereo kamera yardımıyla yol yüzeyini tarayıp, yol yüzeyini analiz edebiliyor. Bununla birlikte bu sistem olası bir kaza durumunda otomobile ek koruma sağlayabiliyor.

Son olarak Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi bünyesinde daha anlatamadığımız bir çok özelliğe sahip. Otomobilin Ekim ayından itibaren satışa sunulması planlanıyor.

“Otomobilinizin doktoru olabileceğiniz 10 öneri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version