Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes-Benz CLE testlerine devam ediyor

2023 yılında tanıtılması beklenen yeni Mercedes-Benz CLE test edilirken görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafının yeni iki kapılı modelinin cabriolet ve coupe gövde yapısıyla kullanıcılara sunulması bekleniyor. İlk kez Nurburgring’de test edilirken görüntülen model Mercedes ürün ailesini daha sportif bir hale getirecek.

Yeni Mercedes-Benz CLE tasarımı

Audi A5 ve BMW 4 Serisi ile rekabet etmesi beklenen modelin coupe ve cabriolet varyantı arasında tasarımsal anlamda büyük farklar bulunmayacak. Bununla birlikte en son görüntülerde C Serisine göre daha ince bir far tasarımı kameralara yansırken, yan tarafta mevcut Mercedes modellerinde ortak bir tasarım özelliği olan alaşımlar bizleri bekliyor.

Cabriolet olan model kumaş bir tavana sahip. Bununla birlikte CLE modeli bu yaklaşıma bağlı kalmaya devam edecek. Tespit edilen detaylara göre otomobilin genel oranları tipik bir Mercedes. Bu yüzden otomobil, markanın tasarım diliyle eşleşmeye devam edecek.

İç yaşam alanında muhtemelen yeni C Serisinde gördüğümüz kurulum kullanıcılara sunulacak. Bu kurulum ile beraber MBUX yazılımına sahip olan bilgi-eğlence sistemi, 11.9″ boyutundaki ekran aracılığıyla kontrol edilebilecek. Dijital gösterge paneli tarafında ise 12.3″ boyutunda olan bir ekran bizleri bekliyor.

Motor tarafında da yeni C Serisinde gördüğümüz dört silindirli motorun kullanılması beklenirken; sportif versiyonda M139 kodlu 2.0 litrelik motorun kullanılması bekleniyor. Ayrıca otomobilin 48 voltluk hafif hibrit destekli bir versiyon ile kullanıcılara sunulması da bir başka ihtimal.

“Peugeot Yedek Parça Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?”

Exit mobile version