Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes-AMG C 63 Nürburgring’de sergilendi

Yeni Mercedes-AMG C 63 modelinin gelişiminde sona gelinirken, otomobil Nürburgring’de sergilendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kamuflajlı olarak pistte sergilenen yeni nesil C 63 4.0 litrelik çift turbo V8 motorun yerini 2.0 litreik dört silindirli turbo motora bırakacağını doğruluyor. Bununla birlikte yeni versiyon gelişmiş hibrit güç aktarma organına sahip ilk AMG modeli olacak.

Yeni Mercedes-AMG C 63 teknik özellikleri

Mercedes-AMG, dört silindirli motora sahip hibrit kurulumu ile beraber totalde 671 beygir güç üretmeyi başardı. Bununla birlikte bu değerin 201 beygiri direkt olarak elektrik motoru vasıtasıyla üretilebiliyor. Geriye kalan 470 beygir ise sıkıştırılan yanmalı motor aracılığıyla üretilebiliyor. Güç aktarma organlarındaki bu değişim ile beraber ön aksa binecek olan ağırlığın büyük ölçüde değişmesi beklenirken; genel sürüş dinamiklerininde bu doğrultuda değişecek.

Çekiş sistemi tarafında 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak olan model, dört saniyeden daha kısa bir sürede 100 km/s hıza ulaşabilecek.

Tasarımı

Tasarım noktasında yenilenen C-Serisinin AMG bileşenleri ile buluşmasıyla geliştirilen model; gerek genel duruş gerekse detaylar noktasında bir çok spor detaya sahip. Bununla birlikte modelin sahip olduğu genel tasarım ile beraber, hem iç hemde dış tasarımda markanın güncel tasarım dilini yakalaması bekleniyor.

“2022 Hyundai Tucson Hybrid Türkiye’de!”

Exit mobile version