Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Maserati Levante ve Ghibli F Tributo tanıtıldı

Yeni Maserati Levante ve Ghibli F Tributo tanıtıldı 6

Maserati Levante ve Ghibli F Tributo modellerinin tanıtımı resmi olarak gerçekleşti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Maserati tarafı şirketin motor sporları geçmişine saygı duruşu niteliği taşıyan özel versiyonu piyasaya sürmekte. Bununla birlikte marka yeni modellerin tasarımsal anlamda sahip oldukları ortak noktalara da dikkat çekmekte.

Her iki otomobilde de siyah 21″ boyutunda alaşımlı jantlar yer almakta. Bununla birlikte sarı fren kaliperleri ve ön tekerlek yuvasında yer alan rozetleri ortak görünmekte. Rosso Tributo ve Azzurro Tributo isimli iki farklı renk seçeneği de gelmekte.

Yeni renklerin anlamları nedir ?

Marka boyaların şirketin mirasına bir selam olduğunu söylemekte. Bununla birlikte ilk rengin; markanın ilk yarış otomobili olan ve Targa Florio’da 1.500cc sınıfında yer alan 1926 Tipo26 modelinde ki kırmızı tona benzediğini belirtmek gerek.

İkinci rengin ise İtalyan markanın ana şehri Modena’ya atıfta bulunan bir mavi tonu olduğu belirtilmekte. Ayrıca fren kaliperlerindeki sarı renk; Fangio’nun 250F modelinde bulunan sarı ile aynı tona sahip.

İç tarafa baktığımız vakit de dış taraftaki renkler ile oldukça uyumlu olan detaylar oldukça güzel görünmekte. Bununla birlikte Levante modeli standart olarak 8.4″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi ile birlikte sunulmakta. Ghibli modeli ise 10.1″ boyutunda bir ünite ile sunulmakta.

Maserati Levante F Tributo teknik özellikleri

Modelin 3.0 litrelik turbo şarjlı V6 benzinli motor seçeneği ile satışa sunulması beklenmekte. Bununla birlikte modelin giriş seviyesinde 345 beygir gücü ve 500 Nm tork değerini kullanıcısına sunması beklenmekte. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6 saniye.

Levante S modeline dayanan daha güçlü modeli ise; 424 beygir güce ve 580 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5.2 saniyeye kadar düşmekte.

Maserati Ghibli F Tributo teknik özellikleri

Modelin en ucuz hali 345 beygir güce V6 motor ile ulaşabilmekte. Fakat ağırlığı sebebi ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında 5.5 saniyelik değer bizleri beklemekte. Ghibli SF Tributo modelinin ise 424 beygir güce ulaşabilmekte. Bununla birlikte bu model Levante S modeli ile aynı motoru kullanmakta. Bu modelin ise 0-100 km/s hızlanma süresi 4.9 saniye.

Maserati Levante ve Ghibli modellerinin özel sürümlerinin fiyatları nasıl olacak ?

Maserati Levante modelinin 91.885 sterlin ile İngiltere pazarında bu yılın sonlarında satışa sunulması beklenmekte. Ghibli modeli de aynı tarihlerde 87.565 sterlin seviyesinden başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

“2021 BMW i4 modeli M Sport görünümü ile ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version