Site icon Dijital Tekerlek

Yeni makyajlı BMW 3 Serisi casus kameralarına yakalandı

Yeni makyajlı BMW 3 Serisi, Almanya’da halka açık yollarda çekilmiş yeni ve daha açıklayıcı casus fotoğraflarıyla geri dönüyor. Kameralara yakalanan prototip, revize edilmiş dış cephesinin daha fazlasını özellikle ön kısımda gösteriyor. Yine de kamuflaj folyosu küçük detayları gizliyor. Peki BMW’nin yeni sedan modeli hangi teknik ve tasarımsal detaylarla karşımıza çıkacak?

Yeni BMW 3 Serisi teknik özellikleri

Yenilenen BMW 3 Serisi hakkında net teknik detaylar bulunamasa da casus kameralarına yakalanan prototipin plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Modelin içten yanmalı ve hibrit motorlarının önemli iyileştirmeler olmadan devam etmesini bekliyoruz.

Yeni makyajlı BMW 3 Serisi ailesiyle ilgili en büyük haber, tamamen elektrikli bir modelin eklenmesi olacak. Muhtemelen daha uzun dingil mesafesi nedeniyle Çin versiyonuna dayanan elektrikli 3 Serisi modeli, otomobilin benzinli, hibrit ve dizel ünitelerden oluşan geniş motor ailesini tamamlayan küresel bir ürün olarak karşımıza çıkabilir.

Yeni BMW 3 Serisi tasarımı

Her iki ucunda da kamuflajı bulunan yeni 3 Serisi, radyatör ızgarası, farların daha ince görünmesine ve yeni LED gündüz sürüş farlarına sahip olmasına rağmen, mevcut modele kıyasla boyutlar açısından değişmeden kalıyor. Tamponun alt kısmı muhtemelen yeni tasarlanmış hava girişlerine sahip olacak ve alt ızgara deseni, donanım seviyesine bağlı olarak değiştirilebilir. Ayrıca yeni farların alt kısmındaki küçük kıvrımdan kurtulacağına da işaret edildi. Bu farlar, yeni bir DRL tasarımına sahip olacak gibi görünüyor. BMW‘nin basit kamuflajı, bundan daha ayrıntılı bir çok şeyi ayırt etmeyi zorlaştırıyor.

Otomobilin arka tasarımına baktığımızda, şirketin arka lambalarda herhangi bir değişiklik yapıp yapmadığını bilmek zor olsa da, arka tampon tasarımında da değişiklikler bekleniyor. Arka kısım, eski sedan’a çok benzeyecek olsa da – stop lambaları tasarımında sadece küçük farklılıklar beklenirken, iç kısım en büyük iyileştirmelerin beklendiği yer olacak.

İç mekan hala gizli olmasına rağmen, casus fotoğrafçıları, içeride yeni bir tasarım düzeni olduğunu bildiriyor. Önceki casus görüntüleri, bilgi-eğlence ekranının şirketin mevcut iç tasarımına daha fazla uyum sağlaması için biraz eğri olmasını beklememiz gerektiğini öne sürüyordu. Bu tasarımın yeni 3 Serisi’nde bulunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İlk kez 2018’de görücüye çıkan G20/G21 BMW 3 Serisi, 2019’da showroomlarda büyük ilgi gördü. Resmi çıkışını gelecek yılın ilk aylarında yapacak olan yenilenen 3 Serisi, 2022 yazında Avrupa’da satışa çıkacak, bu da muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri’ne 2023 modeli olarak ulaşacağı anlamına geliyor.

“Yeni BMW 3 Serisi nasıl görünecek?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version