Site icon Dijital Tekerlek

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS resmi olarak tanıtıldı!

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS performans modeli, Nürburgring’de elde ettiği; 7:04,511 dakikalık tur süresiyle dikkatleri çekmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche 718 serisinin yeni amiral gemisi olan GT4 RS modelinin detayları Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılan dünya prömiyeri ile kamuoyuna duyuruldu. Bununla birlikte model sahip olduğu çevik şasisi, sofistike aerodinamiği ve benzersiz sesiyle ile kullanıcılarına eşsiz bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor.

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS teknik özellikleri

GT motor sporları departmanı tarafından geliştirilen yeni modelin motor tarafında bizleri; 911 GT3 tarafında gördüğümüz 4.0 litrelik doğal emişli altı silindirli bir motor bekliyor. Bununla birlikte model 493 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca model 9.000 rpm devir çevirebiliyor.

Modelin ürettiği güç elbette Porsche tarafının RS modellerinden aşina olduğumuz, yedi vitesli çift debriyajlı otomatik PDK şanzıman aracılığıyla yola aktarılıyor. Şanzıman tarafında Cayman GT4 RS modeli standart Cayman GT4’ün aksine manuel bir seçeneğe sahip değil.

0-100 km/s hızlanma süresi tarafında model 3.4 saniyelik bir değere sahip. Bununla birlikte modelin azami hızı ise 315 km/s.

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS tasarımı

Üretilen gücün yola en verimli şekilde aktarılması için aerodinamik tasarım faktörü elbette oldukça etkili. Modelin genel anlamda tasarımına baktığımızda, aerodinamik açıdan modeli geliştiren bir çok detay gözlere çarpıyor. Bununla birlikte bu detaylar sayesinde modelin standart Cayman GT4 modelinden ayrıldığını belirtmek gerekiyor. Arka tarafta bulunan spoyleri, yeni hava kanalları ve ayarlanabilir ön difüzör gibi detayları ile modelin aerodinamik geliştirmeleri de gözler önüne seriliyor. Bu detaylar sayesinde otomobilin yere basma kuvvetinin yüzde 10’a kadar arttığı da özellikle belirtiliyor.

Özellikle motor kaputu ve ön kanatlarda göze çarpan karbon fiber detaylar ile model standart Cayman GT4’den 35 kilogram daha hafif. Yani model 1415 kilogram ağırlığında.

Aerodinamik detaylar

Modelin aerodinamik tarafta ilk göze çarpan detayı belki de sürücü ve yolcu camlarının arkasında yer alan proses hava girişleri. Bununla birlikte bu yeni hava girişleri, hava akışı ile oluşan sesin; kullanıcıların kulaklarında heyecan verici bir giriş sesi olacak şekilde duyulmasını sağlıyor. Arka tekerleklerin hemen önünde bulunan karakteristik hava girişleri ile ise direkt olarak motorun soğutulmasını amaçlıyor.

Ağırlık-Güç

İlk etapta 493 beygirlik güç çıkışı güncel performans odaklı otomobillerde görebildiğimiz bir değer olsa dahi; yukarıda da belirttiğimiz 1415 kilogramlık ağırlık ile modelin beygir başına düşen kilogram oranı yalnızca 2.8 kilogram seviyesinde. Bu sayede modelin gerek hızlanması gerekse yol tutuşu tasarımının da etkisiyle oldukça tatmin edici bir seviyede.

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS Weissach paketi

Opsiyonel olarak sunulan Weissach paketi, GT4 RS modelinin dinamik tasarımını daha da ileri taşımayı başarıyor. Bu paket ile modelin ön bagaj bölmesi kapağı, proses havası girişleri, soğutma havası girişleri, hava kutusu kapağı, dış ayna üst detayları ve arka kanatta karbon dokuma kaplama detayları bulunuyor.

Porsche 935 tarafından anımsayabileceğimiz Titanyum egzoz boruları da bu paket ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte pist odaklı bir paket olan Weissach paketi ile model güvenlik kafesine de sahip oluyor.

Son olarak 2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS modelinin Aralık ayından itibaren tüm dünyada satışa sunulması planlanıyor.

“Tekerlekli Sohbetler: Kerem Odabaşı”

Exit mobile version