Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Lexus LX 600 önümüzdeki hafta içerisinde tanıtılacak

Lexus tarafından bugün gösterilen; Yeni Lexus LX 600 modeli 13 Ekim Çarşamba günü resmi olarak tanıtılacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka tarafından paylaşılan kısa tanıtım videosunda modelin herhangi bir detayına değinilmiyor. Bununla birlikte Çarşamba günü tanıtılacak modelin, yalnızca net olarak arka kısmı bizlerle paylaşılıyor. Arka kısımda, markanın amblemini çevreleyen tam genişlikte bir LED şeritle birbirine bağlanan iki arka stop mevcut. Ayrıca modelin rozeti de arka kısımda kendisini gösteriyor. Çarşamba günü model çevrimiçi bir gösterim ile modelin detayları açıklanacak. Fakat Moskova şehrinde bulunan Çağdaş Sanat Müzesinde, “Garaj” içerisinde bir fiziksel gösterimde planlanıyor.

Yeni Lexus LX 600 teknik özellikleri

Yeni LX 600 modelinin, Land Cruiser taraıfnda gördüğümüz turboşarjlı V6 motora sahip olması bekleniyor. Bu motor ile modelin 409 beygir güce, 650Nm tork değerini üretmesi oldukça muhtemel. Bununla birlikte gücün yola 10 vitesli otomatik şanzıman ile aktarılması beklentiler arasında yer alıyor. Toyota tarafında artık kullanılmaktan vazgeçilen 5.7 litrelik V8 motorun, Lexus tarafında kullanılmaya devam edilmesi planlanıyor. Çünkü V8 motorlar Lexus modellerinde her zaman ayrı bir yere sahip. Ayrıca modelin ismine dayanan 6.0 litrelik bir motor seçeneğine de sahip olması oldukça muhtemel.

Paylaşılan görselde LX600 rozetinin “h” harfine sahip olmayışı modelin hibrit bir desteğe sahip olmayacağı anlamına geliyor. Ayrıca modelin TNGA-F platformu üzerinde inşa edildiğini ve 360 derecelik kameradan, parmak izi doğrulamaya kadar birçok teknolojik özelliğe de sahip olacağını belirtmek gerek.

Son olarak Yeni Lexus 600 modelinin resmi teknik detaylarını öğrenmemiz için Çarşamba gününü beklememiz gerekiyor.

“2021 Formula 1 Türkiye Grand Prix takviminin detayları açıklandı!”

Exit mobile version