Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Lancia Delta modelinin elektrikli olacağı doğrulandı

Lancia, Yeni Lancia Delta modeli ile Avrupa pazarında eski günlerine dönmeyi hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ana sahibi Stellantis olan otomobil üreticisi halihazırda yalnızca Ypsilon modelini İtalya’da kullanıcıları ile buluşturuyor. Fakat Stellantis tarafından alınan karar ile Lancia; Alfa Romeo ve DS ile uyumlu sadece elektrikli otomobiller üreten premium bir marka olmayı planlıyor. Bununla birlikte grup, platform stratejisini kullanarak ürün yelpazesini büyütmeye hazırlanıyor.

İtalyan Courriere della Sera ile yapılan röportaj içerisinde Lancia patronu Luca Napolitano; yeni Ypsilon modelini onaylarken şu cümleleri kullandı;

“Herkes Delta’yı istiyor ve planlarımızdan eksik olamaz”

“Geri dönecek ve gerçek bir Delta olacak: heyecan verici bir araba, ilerleme ve teknolojinin manifestosu. Ve tabii ki elektrikli olacak.”

Yeni Lancia Delta hangi platform ile üretilecek?

Yeni Delta modeli, muhtemelen Peugeot 308 ve Vauxhall Astra tarafında gördüğümüz; PSA Grubun STLA Medium platformu üzerine inşa edilecek. Bununla birlikte yeni Ypsilon ise Peugeot e-208 ve Vauxhall Corsa-e modellerinde kullanılan STLA Small platformuna sahip olacak.

Napolitano, “Lancias’ı zarafetleri ve modernlikleri ile tüm dünyada tanınır kılan bir geleneğe uygun” cümlesiyle; küçük, kompakt ve amiral gemisi segmentinde otomobillere odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca Lancia tarafının yalnızca İtalya pazarında değil, Fransa ve Almanya pazarında da satışlarına başlayacağı söylentisi mevcut.

Son olarak efsanevi Delta, 1979 yılından 1999 yılına kadar üretimde kaldı. Ardından 2008 yılında yeniden tasarlanan model 2014 yılına kadar yeniden sevenleri ile buluştu. Açıkçası modelin bu kadar çok dikkat çekmesi ve sevilmesinin nedeni; B Grubunda Delta Integrale ile A Grubunda ise Delta HF 4WD ve HF Integrale ile kazandığı ralli başarıları.

“Ferrari Testarossa Restomod daha güçlü halde bizlerle”

Exit mobile version