Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Lamborghini Countach modeli onaylandı

İtalyan otomobiller arasında oldukça ikonik olan Lamborghini Countach modelinin yeniden inşa edilmesi onaylandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lamborghini tarafının tarafının en ikonik süper otomobillerinden olan Countach modelinin yeniden üretileceği marka tarafından doğrulandı. Bununla birlikte ilk olarak 1974 yılında çıkan model 47 sene sonra geri dönecek. Ayrıca belirtmek gerekir ki model 1971 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılmıştı.

Yeni Lamborghini Countach modelinin detayları belli mi?

Marka modelin tanıtımını “bir rüyanın yeniden doğuşu” olarak nitelendiriyor. Bununla birlikte bu tanıtıma bir adet teaser görüntüsü eşlik ediyor. Teaser görüntüsüne baktığımız vakit modelin V12 ikonunun sonraki versiyonlarında bulunan; devasa arka kanattan yoksun olan önceki Countach modellerinden ilham alacağı düşünülüyor.

Modelin genelde hiper özel otomobil tanıtımlarının gerçekleştiği Pebble Beach etkinliğinde tanıtılma ihtimali mevcut. Bu etkinlik ise 15 Ağustos tarihinde başlıyor. Fakat markanın tercihi doğrultusunda model başka bir zamanda tanıtılabiliyor.

Henüz yeni model ile ilgili ayrıntılar bir hayli sınırlı. Fakat modelin Countach modeline yakışır şekilde; günümüzün en yeni teknolojileri ile donatılması bekleniyor.

Lamborghini tarafının yılın başlarında tanıttığı; tamamen içten yanmalı araçlardan elektrikli bir ürün grubuna geçişini açıklayan bir yol haritası sunmuştu. Bununla birlikte marka 2021 ve 2022 yıllarında iki yeni V12 modelin tanıtımı ile; gelecek planlarının ilk adımlarının içten yanmalı motorlara yönelik bir saygı duruşu niteliğinde olduğunu açıkladı. Yeni Countach modelinin de bu plana dahil olduğu düşünülürse; modelin V12 motor ile birlikte çalışan hafif hibrit teknolojisini temel alarak, ilerleyen yıllarda gelecek modellerde kullanılacak hibrit teknolojisi için bir test yatağı olma ihtimali mevcut. Sosyal medya üzerinden sızan bu ihtimalin gerçekleşme ihtimalinin var olduğunu doğrular nitelikte.

Sızan rozetlere baktığımız vakit “LPI 800-4” arması, yeni Countach modelinin elektrikli bir aktarma organına ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını destekler nitelikte. Bununla birlikte marka 2014 yılında hibrit Asterion konsepti ile birlikte LPI adını kullanmıştı.

Son olarak LPI, “Longitudinale Posteriore Ibrido” açılımının kısaltılması. Bu kısaltma ile birlikte marka yeni hiper otomobilin hibrit teknolojisine sahip ortadan monte bir motora sahip olacağını belirtiyor. Bununla birlikte bu rozete sahip olan modellerin 800 beygir civarı bir güç çıkışı değerine sahip olduğunu belirtmek gerek.

“1233 beygirlik Czinger 21C tur rekoru kırdı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version