Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Kia Sportage için X-Pro donanım paketi tanıtıldı

Yeni Kia Sportage için X-Pro donanım paketi tanıtıldı 12

Yeni Kia Sportage modeli için X-Line ve X-Pro donanım seviyeleri açıklandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kia daha sağlam bir crossover isteyen kullanıcılara yönelik olarak; X-Line ve X-Pro donanım paketlerini duyurdu. Bununla birlikte marka beşinci nesil Sportage ile kullanıcıların ihtiyaçlarını her açıdan karşılamayı hedefliyor.

Yeni Kia Sportage teknik özellikleri

Model, Hyundai tarafının sahibi olduğu N3 platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin her iki versiyonunun da bu platform üzerine inşa edildiğini belirtmek gerek. Model güç aktarma organları tarafında hafif hibrit, geleneksel bir hibrit ve plug-in hibrit olmak seçeneğiyle birlikte kullanıcılara sunulacak.

Benzinli olarak model 1.6 litrelik hafif hibrit desteğe sahip motoru ile 148 ve 178 beygirlik versiyonlara sahip olacak. Dizel MHEV seçeneği tarafında ise 113 ve 134 beygirlik motor seçenekleri kullanıcılara sunulacak. Ayrıca 1.6 litrelik hibrit motor kullanıcılara 227 beygir güç sağlayabilecek. Bununla birlikte bu hibrit güç aktarma organlarının yanında 13.8 kW değerinde bir pil paketine sahip, 261 beygirlik plug-in hibrit motor seçeneği de mevcut.

Yeni model önceki modele kıyasla boyut olarak büyüyor. Bununla birlikte model bir önceki nesle göre18 santimetre daha uzun. Modelin dingil mesafesi ise 8,6 santimetre artıyor.

Off-Road için X-Line ve X-Pro

Güney Koreli otomobil üreticisi daha sağlam bir crossover isteyen kulanıcılar için iki yeni donanım paketi duyurdu. Her iki donanım paketi içinde modeller standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

X-Line seviyesi ile tamponlar saten krom bir çerçeveye kavuşuyor. Bununla birlikte modelin ayna kapakları, portbagajı ve pencere çerçevelerinde siyah kaplamalar kullanılıyor. Jant tarafında ise model 19″ boyutunda jantlara sahip.

X-Pro seviyesine baktığımızda arazi için daha uyumlu bir görünüm bizleri bekliyor. Bununla birlikte X-Pro donanım seviyesinde modelde 17″ boyutundaki jantlar ile BF Goodrich arazi lastikleri kullanıcılara sunuluyor. Model sürüş modları tarafında ise; normal, akıllı ve kar ayarları isimli çok arazili sürüş modlarını kullanıcıların tercihine sunabiliyor. Ayrıca bu seviyede model iki tonlu olarak tercih edilebiliyor.

Ek olarak sunulan X-Pro Prestige donanım seviyesine baktığımızda ise; LED projektör farlar, havalandırmalı ön koltuklar ve sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir ön yolcu koltuğu bizleri bekliyor.

Son olarak yeni duyurulan donanım seviyelerinin Amerika pazarı için duyurulduğunu belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Avrupa prömiyeri ile gördüğümüz GT-Line kaplamalara sahip model ile; Amerika pazarı için tanıtılan donanım paketlerindeki ortak noktalar da dikkatlerden kaçmıyor.

Exit mobile version