Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Kia K8 modelinin teknik özellikleri duyuruldu

Yeni Kia K8 modelinin teknik özellikleri duyuruldu 17

Kia tarafından gelen Yeni Kia K8 modelinin teknik verileri resmi olarak açıklanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka modelin dış tasarımını Şubat ayında bizlerle paylaşmakta idi. Bunun ardından meraklar modelin teknik özelliklerine çevrilmekte idi. Bununla birlikte marka resmi olarak modelin teknik verilerini bizlerle paylaşmakta.

Yeni Kia K8 teknik özellikleri

Model motor tarafında 3.5 litrelik V6 motora sahip. Bununla birlikte model 295 beygir güce sahip olmakta. Fakat elbette model için başka motor seçenekleri de mevcut.

Diğer motor seçeneği ise 2.5 litrelik sıralı dört silindirli motor. Bu motor 236 beygir gücünde. Ayrıca marka yılın ilerleyen vakitlerinde modeli 1.6 litrelik turbo şarjlı bir motor ile de piyasaya sürmeyi planlamakta.

Marka V6 motorlarında yakıt ekonomisini yüzde 6 civarında iyileştirdiğini belirtmekte. Ayrıca model şanzıman tarafında 8 ileri otomatik bir şanzıman ile gelmekte.

Peki ya çekiş sistemi ?

Modelde yer alan koltuklar gerçekten oldukça güzel görünmekte. Ayrıca yer alan hava filtresi sayesinde model HVAC sistemini daha temiz tutmakta. Yani mod daha uzun süre temiz kokmakta.

K8 modeli ekranlar tarafında 12.3″ boyutunda bilgi-eğlence ekranına sahip. Bununla birlikte modelin gösterge ekranı 12.3″ boyutunda. Ayrıca modelde yer alan Head-up display 12″ boyutunda.

Model ses sistemi tarafında ise Meridian 14 hoparlörlü ses sistemi yer almakta. Ayrıca modelde sesli komutlar ile kontroller de mevcut.

Lüks sedan modelinde elbette sürüş yardım sistemleri de yer almakta. Bu sistem de şu özellikler yer almakta; karayolu sürüş yardımı, ileri çarpışmadan kaçınma, akıllı hız sabitleyici ve uzaktan park yardımı. Bunlar sayesinde Yeni Kia K8 modelinin kullanımı da oldukça kolaylaşmakta.

Son olarak modelin Kore içerisinde on siparişleri alınmakta. Fakat modelin Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında satışı düşünülmemekte.

“Porsche Taycan tarafında yeni yazılım güncellemesi geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version