Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Kia EV9 kameralara yakalandı

Yedi koltuklu yeni Kia EV9 test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen EV9 yoğun kamuflajlı olarak görüntülendi. İlk olarak LA Motor Show kapsamında konsept olarak gösterilen modelin tasarımında Türk tasarımcı Berk Erner’in katkısını da hatırlatmak gerekiyor.

Yeni Kia EV9 tasarımı

Kaplan burnu tasarım detaylarına sahip olan model, dikey LED farları ile daha küçük bir ızgaraya sahiptir. Bununla birlikte otomobilin genel olarak kutu şeklinde olan fütüristik tasarımı dikkatleri kolaylıkla çekebiliyor. Aerodinamik verimliliği arttırmak adına yapılan bir çok dokunuşta kolaylıkla fark edilebiliyor.

Arka tarafa baktığımızda yükselen pencere çizgisi ile arka lambalarının konsept ile aynı kaldığını söylemek mümkün. Bununla birlikte otomobilin jant tarafında 22″ boyutunda jantlar bizleri bekliyor.

Henüz iç yaşam alanına ilişkin bir detay kameralara yansımazken; konsept otomobilde gördüğümüz 27″ boyutundaki ekranın kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bununla birlikte otomobilde fiziksel düğmeler ile bütünleşen minimalist bir kabin tasarımı bizleri bekliyor.

Boyutları

Oldukça görkemli bir duruşa sahip olan otomobil 4930 milimetre uzunluğa, 2055 milimetre genişliğe ve 1790 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte otomobilin Kia Sorento SUV modelinden daha büyük olduğunu söylemek mümkün.

Yeni Kia EV9 teknik özellikleri

2023 yılında duyurulması beklenen Ioniq 7 gibi EV9 modeli de E-GMP platformunu temel alacak. Bununla birlikte EV6 modelinde gördüğümüz 77.4 kWh pilin EV9 modelinde de kullanılması oldukça yüksek ihtimal. Ancak daha geniş yapısı ile beraber modelde daha yüksek kapasitede pillerin kullanılması da mümkün.

Çift elektrikli motor ile kullanıcılara sunulacak olan model 800V elektrik mimarisi ile 350kW’a kadar süper hızlı şarj desteğine sahip olacak.

“DS 4 Eylül ayında Türkiye’de!”

Exit mobile version