Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Jeep Wrangler gelişen teknolojisi ile tanıtıldı

Yeni Jeep Wrangler gelişen teknolojisi ile tanıtıldı 14

Yeni Jeep Wrangler modeli sekseninci yıl dönümüne özel olarak güncellenerek kabiliyetini arttırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Wrangler modeli denince akıllara retro olan, pek değişmeyen tasarım çizgileri ile birlikte; oldukça başarılı bir off-road deneyimi sunan bir model geliyor. Bununla birlikte model aldığı güncellemeler ile birlikte normal kullanımda güvenliğini ve etkinliğini arttırmak.

Yeni Jeep Wrangler teknik özellikleri

Model 2.0 litrelik turbo şarjlı benzinli bir motor ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte model önceki versiyonda olduğu gibi 268 beygir güce sahip. Bu gücü ise yola sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla aktarıyor. Ayrıca model artık manuel olarak satın alınamıyor.

Modelde yer alan motor eskisine göre artık daha verimli. 242g/km kadar daha az CO2 yayarak önceki modele göre 10g/km değerinde bir düşüşe sahip. Bununla birlikte özel off-road Wrangler Rubicon, artan ağırlığı ve arazi lastikleri nedeniyle 271g/km’ye varan emisyon değeri ile serinin en az verimli olan modeli.

Yeni Wrangler modelinde uyarlanabilir dur-kalk, hız sabitleyici, kaza acil frenlemesi ve otomatik uzun far işlevi dahil olmak üzere standart olarak ek güvenlik teknolojisi mevcut.

Jeep modelin yol davranışları ile ilgili olarak herhangi bir mekanik ayarı özel olarak açıklamadı. Bunun yerine marka arazi kabiliyetini arttırmak için tasarlanan bir dizi yeni özellik ile modelin arazi sistemlerine özel olarak önem verdi.

Rubicon spesifikasyonunda Wrangler modeli, arazi sürüşü için özel olarak tasarlanan güç aktarma organları ve şasi kalibrasyonları gerektiren yeni bir Off-Road+ moduna sahip. Bu sistem ile birlikte model yüksek menzilli kum sürüşü ve düşük menzilli kaya sürüşü gibi özel ayarlara sahip.

Tasarım detayları

Model Hydro Blue, Snazzberry ve Sarge Green dahil olmak üzere; bir çok farklı renk seçeneğine sahip. Bununla birlikte Rubicon versiyonu sınırlı sayıda Nacho turuncusu rengi ile satın alınabiliyor.

Yeni Wrangler 80th Anniversary sürümü ise tasarım adına farklı ince detaylara sahip. Bu hatıra modeli; Nötr Gri Metalik boyalı ızgara, far ve sis lambası çevrelerinin yanı sıra Granit Kristal Detaylı 18″ boyutunda benzersiz jantlara sahip.

Model tam LED farları, gövde renginde olan sert tavanı ve ön tekerlek davlumbazlarında 80.Yıldönümü arması ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Ayrıca arka bagaj kapağında yer alan plaketi ile model özel üretim olduğunu adeta kanıtlıyor.

İç tarafa baktığımız vakit; siyah deri koltuklara ve sekseninci yıl arması ile birlikte tungsten dikişlere sahip. Bununla birlikte gösterge paneli ayrıca kontrast dikişli deri ile süslenmiş vaziyette.

Özel versiyon navigasyonlu 8.4″ boyutunda bir bilgi-eğlence sistemine de sahip. Bu sistem Apple CarPlay ve Android Auto desteğine de sahip. Ayrıca modelin ses sistemi tarafında bizleri dokuz hoparlörlü Alpine stereo ses sistemi bekliyor.

Son olarak modelin iki kapılı modeli 49.950 Sterlin seviyesinden başlayan fiyat etiketine sahip. Sekseninci yıldönümü için tanıtılan dört kapılı model ise 54.450 Sterlin seviyesinde bir fiyat etiketine sahip.

“Everrati, elektrikli Ford GT40 modelini tanıtı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version