Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Jaguar XE ve XF 300 Sport resmi olarak tanıtıldı!

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, Yeni Jaguar XE ve XF 300 Sport modellerinin detaylarını kamuoyuna duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2025 yılından itibaren tamamen elektrikli bir ürün gamına sahip olmayı hedefleyen Jaguar; mevcut modellerini elektrikli versiyonlarını geliştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte F-Pace Sport versiyonunda gerçekleşen hafif hibrit kurulum, XE ve XF modellerinde de bizleri bekliyor.

Yeni Jaguar XE ve XF 300 teknik özellikleri

Her iki sedan modelde de dört silindirli turboşarjlı benzinli motor ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modeller gücünü yola dört tekerlekten çekiş sistemi ile aktarabiliyor. Teknik tarafta tanıtılan yenilikleri, iç yaşam alanındaki yenilikler de takip etmeye devam ediyor.

XE ve XF Sport modellerinde 48 voltluk hafif hibrit desteğe sahip, 2.0 litrelik Ingenium benzinli motor kullanılıyor. Bununla birlikte standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modeller 296 beygir güce, 400Nm tork değerine sahipler. Üretilen bu güç ile beraber XE 300 Sport modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi 5,9, XF modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6,2 saniye seviyesinde.

Yeni Jaguar XE ve XF 300 tasarımı

Her iki modelde 20″ boyutundaki jantlar ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte jant tarafında XE modelinde koyu saten bir tasarım, XF modelinde ise beş kollu gümüş renkte bir tasarım bizleri bekliyor. Ayrıca her iki model içinde çeşitli renk opsiyonları kullanıcılara sunuluyor.

Dış detaylar standart olarak siyah tercih edilirken; bu kurulum “Black Pack” olarak isimlendiriliyor. Bununla birlikte modelin Gloss Black kontrast tavanı da Sport versyonu ile modele eklenen detaylar arasında yer alıyor. XE Sport’un iç yaşam alanında Alüminyum kaplama kullanılırken; XF Sport modelinde Saten Kömür Kül renginde kaplamalar mevcut. Ayrıca modellerin Amazon Alexa entegrasyonu ile Pivi Pro dokunmatik bilgi-eğlence sistemine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

“Yeni Volkswagen Amarok 2022 yılının sonunda tanıtılacak”

Exit mobile version