Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Hyundai Ioniq 6 modeli bir kez daha ertelendi

Hyundai tarafının ikinci elektrikli otomobili Yeni Hyundai Ioniq 6 bir kez daha kamuflajlı olarak görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Güney Koreli otomobil üreticisi Ioniq 6’nın genel hatları, tamponları ve farları restore edilecek. Bununla birlikte model 20 milimetre uzatılarak daha büyük bir pil paketine kavuşacak. Bu nedenle modelin tanıtımı 2022 yılının ortasına kadar itildi.

Genel tasarım değişiklikleri; elektrikli sedan otomobilin, son Münih otomobil fuarında ilk kez görücüye çıkan çarpıcı Prophecy konseptine olan benzerliği dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte model burada görülen prototip ile konsepte göre çok daha geleneksel farlara ve daha dik bir siluete sahip olsa da, kamuflajdaki boşluklar benzer bir piksel tarzı arka ışık çubuğu tasarımını gösteriyor.

Yeni Hyundai Ioniq 6 neden ertelendi?

Modelin lansmanın gecikmesinin nedeni Asan fabrikasının geciken revizyonuna bağlanıyor. Bununla birlikte marka, bu fabrikada hali hazırda Sonata modelinin üretimine devam ediyor. Güney Koreli otomobil üreticisi; E-GMP platformuna sahip modelleri bu fabrikada üretebilmesi için bazı revizyonlara ihtiyaç duyuyor.

Modelin 77,4kWh değerinde bir pil kapasitesine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte marka daha başarılı bir aerodinamik tasarım ile menzil tarafında kullanıcılara 482 kilometreden daha uzun bir menzil sunmayı hedefliyor. Bahsettiğimiz bu pil paketi Kia EV6 Crossover modelinde de mevcut. Yani Ioniq 6 modelinin diğer teknik detaylarının da EV6 modeline benzer olması bekleniyor.

“Opel Manta GSe ElektroMOD resmen karşımızda!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version