Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda HR-V e:HEV Türkiye’de satışa sunuluyor

2022 Honda HR-V e:HEV hibrit olarak 5 Mart 2022 tarihinde Türkiye’de satışa sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda mühendisliğinin ve mobilite çözümlerinin en güncel ürünü olarak yenilenen veelektrifikasyon stratejisi kapsamında kurulan ‘e:Technology’ markası altında e:HEV logosunu taşıyan en yeni model olan HR-V’nin üçüncü jenerasyonu 5 Mart 2022 tarihinde Türkiye’de satışa sunuluyor. Bununla birlikte Honda’nın 1999 yılında Avrupa’da hibrit teknolojisinde öncü olan ve markanın Avrupa’da satışa sunduğu ilk hibrit model olmasıyla dikkat çeken Insight’tan bu yana Honda’nın hibrit teknolojisi üzerine çalışmaları devam ediyor.

2022 Honda HR-V e:HEV teknik özellikleri

Motor1.5L i-MMD Hybrid
Motor tipiİ-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive)
Yakıt sistemiPGM-FI (Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi)
Hacim (cc)1498
Benzinli motor maksimum güç79 kW 6.000 – 6.400 d/d
Benzinli motor maksimum tork131 Nm 4.500-5.000 d/d
Elektrikli motor maksimum güç96 kW (131 PS)
Elektrikli motor maksimum tork253 Nm
ŞanzımanE-CVT
Çekiş4X2 Önden Çekiş
Hızlanma 0-100 km/s (sn)10.7
Ağırlık (kg)1452
Bagaj hacmi (L)Advance: 319, Style: 304
Ortalama yakıt tüketimi (L/100 km)5,4

Boyutları

Ebatlar
Uzunluk (mm)4340
Genişlik (mm)1790
Yükseklik (mm)1582
Aks mesafesi (mm)2610
Ön tekerlek izi (mm)1535
Arka tekerlek izi (mm)1540

2022 Honda HR-V e:HEV tasarımı

HR-V, Honda mühendisleri tarafından yeniden tasarlandı. HR-V, çekici ve dinamik tasarımı ile üstün verimliliğini bir arada sunan modern bir coupe benzeri bir SUV görünümü sergiliyor. Bununla birlikte yalın tasarımıyla dikkat çeken yeni HR-V;  aynı zamanda geniş, çok yönlü ve rahat iç mekanıyla kullanıcı dostu bir yapı sunuyor. Honda’nın modern tasarım felsefesini bünyesinde barındıran HR-V e:HEV; işlev ve estetik güzelliği harmanlarken aynı zamanda eğlenceli bir karakter ve kendinden emin SUV duruşu ile heyecan verici bir görünüm sergiliyor. Ayrıca ön çıkıntının 20 mm azaltılması ve arka çıkıntıya 20 mm eklenmesiyle güçlü ve güven veren SUV duruşuna ek olarak standart olarak sunulan 18 inçlik jantlar ile estetik bir görünüm elde ediliyor.

Yeni HR-V, tasarım çizgileriyle enerjik bir ruh ve dinamizm duygusu yaratırken; farlar, benzersiz gövde renginde ızgara ve özgün alt ızgara gibi dış tasarım öğeleri aracın ön cephesine entegre edilerek dikkat çekici, şık ve iddialı bir duruş sergiliyor. İnsana fayda odaklı tasarımı ve yalın çizgileriyle fark yaratan yeni HR-V;  Gün Işığı Beyazı, Gece Mavisi, Kristal Siyah, Meteor Gri ve Kristal Kırmızı olmak üzere beş farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor.

İç yaşam alanı

Honda mühendisleri ve tasarımcıları, teknolojinin sürücü ve yolcuların hayatını kolaylaştırmak için var olduğu inancına dayanan “Maksimum İnsan, Minimum Makine” (M/M) ilkesine uygun olarak yeni HR-V e:HEV modelinin iç mekanını yeniden tasarladı. Bununla birlikte dış tasarımda olduğu gibi yeni HR-V, geniş iç mekanda da çağdaş kumaşlar ve yumuşak dokunuşlu malzemelerle sağlam, birinci sınıf bir SUV hissi sunuyor. Ön konsolun yatay mimarisi ve baştan sona düzenli çizgileri modern, minimalist ve estetik bir görünüm sergilerken; kabin içindeki havadar ve ferah his, yeni bir teknoloji düzeyi kazandıran sezgisel ve kusursuz araç içi bağlantı özellikleri ve uygulamalarına dokunmatik ekran veya sesli komut yoluyla ulaşılan sistem sayesinde tamamlanıyor. Sürüş pozisyonu önceki nesle kıyasla 10 mm artırılırken; camlar en fazla ışık almak üzere yeniden tasarlandı. Ayrıca ısıtma, havalandırma ve klima (HVAC) ünitesi çok daha kompakt hale getirildi.

Honda mühendisleri tarafından geliştirilen Hava Difüzyon Sistemi, ön konsolun üst köşelerine yerleştirilen L şeklindeki havalandırma kanallarıyla tüm yolculara yeni bir iklimlendirme konsepti sunuyor. Sistem sayesinde yan camlar boyunca yumuşak bir esinti ön yolcuların yanından geçiyor. Hava aynı zamanda tavana da ulaşıyor ve yolcuların zorlukla algılayabileceği hafif bir hava girdabı oluşturuyor. Arka koltuk yolcuları için ise arka konsol havalandırma ızgaraları sunuluyor. Geniş ve çok yönlü iç mekan, tüm versiyonlarda kaliteli malzemeler öne çıkarken; Honda’nın yeni nesil gövde dengeleyici ön koltukları, uzun yolculuklarda yorgunluğun önlenmesine yardımcı oluyor. HR-V’nin ısıtmalı koltukları ve direksiyonu ise sürüş konforunu artırırken; kumandalar sürücünün görüş alanında olacak şekilde konumlandırılmasıyla kabin içi yerleşim, ergonomiyi en üst seviyeye çıkarıyor.

Bilgi eğlence sistemi

Yeni HR-V e:HEV; sezgisel teknolojiyi konfor, rahatlık ve güvenliği artıran genişletilmiş bağlantılı hizmetler yelpazesiyle birleştiren ilgi çekici bir bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Kullanımı kolay 9 inçlik dokunmatik ekran, sürücünün dikkat dağınıklığını en aza indirecek şekilde tasarlanırken; en sık kullanılan kontrollerinde yapılan iyileştirmeler ile daha güvenli ve ergonomik bir deneyim sunmasına olanak sağlıyor. Bilgi-eğlence sisteminin kullanıcı dostu arayüzü ihtiyaçlara uygun şekilde kişiselleştirilebiliyor ve kısa yollar eklenebiliyor. Kapsamlı entegre uygulamalar, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu olarak ise Android Auto ile etkinleştirilen akıllı telefonları destekleyen sistem üzerinden kullanılabiliyor.

Güvenlik teknolojileri

2022 Honda HR-V e:HEV fiyat listesi

DonanımFiyat
Advanced650.000 TL
Style685.000 TL
Exit mobile version