Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Honda Civic radikal yeni iç tasarıma sahip

Yeni Honda Civic radikal yeni iç tasarıma sahip 7

Yeni Honda Civic modeli Honda tarafının yeni iç tasarım konseptine sahip ilk model olarak bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafı gelecekte modellerinde uzun süre kullanacağı yeni iç tasarım dilini ilk olarak merakla beklenen; Honda Civic modeli ile kullanıcısına ulaştırmayı hedeflemekte. Marka tasarımı “Simplicity and something” olarak isimlendirmekte.

Markanın yeni iç mekan konsepti, ilhamını “insan merkezli” olarak isimlendirilen tasarımlardan almakta. Ayrıca marka karmaşıklığı ortadan kaldırarak daha iyi bir sürüş deneyimini geliştirmeyi hedeflemekte. Bu hedeflerini de düşünceli ve hoş tasarım ögeleri ile ilerletmekteler. Bununla birlikte marka mekanik bileşenler için gerekli alanı azaltıp geniş bir yaşam alanına ulaşmayı planlamakta.

Honda tarafı konu ile ilgili ne düşünüyor ?

ABD Honda İç Tasarım Kreatif Lideri Johnathan Norman konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “Tasarımda sadelik yalnızca güçlü bir felsefe değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimine yönelik bir disiplin gerektiriyor,” “Eski Honda’ların basit, insan merkezli tasarımından ilham aldıklarını söyleyen diğer markalar için çalışan tasarımcılardan haber aldık. Biz de öyleyiz!”

“Stüdyoda tasarladığımız yeni Honda’larla bu tasarım dilinin peşindeyiz,”

“Bu, her bir ürünü farklılaştırmaya ve gelecekteki Honda araçlarınızı kullanmak isteyeceğiniz ve kullanmaktan heyecan duyacağınız bir şey haline getirmeye yardımcı olacak ‘ve başka bir şeyle’ tasarıma ‘basit’ yaklaşımımız.”

Sonuç olarak Honda iç mekanlarını daha sade ve ince sütunlar ile tasarlamakta. Bununla birlikte alçak duruş ile daha iyi görüş alanının sağlanması hedeflenmekte. Norman “basitlik” felsefesinin tasarım diline atıfta bulunduğunu “bir şeyler” felsefesinin ise her modelin sahip olduğu benzersiz kişiliğe atıfta bulunduğunu eklemekte.

“Rolls-Royce Black Badge Wraith modeli karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version