Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Honda Civic Hybrid, ilk kez karşımızda!

Yeni Honda Civic Hybrid, oldukça az kamuflajla ilk kez kameralara yansıdı.

Yeni Honda Civic ailesi hızla büyüyor ve bu yıl Nisan ayında sedan formunda normal modelin ardından Haziran ayında hatchback’i gördükten sonra, Civic serisine kısa süre önce sportif Civic Si katıldı. Yeni casus fotoğraflar, nispeten yakında başka bir türevin ortaya çıkacağını ve yelpazenin daha ekonomik tarafında konumlanacağını gösteriyor.

Aşağıda görmüş olduğunuz fotoğraflar Civic XI forumunda yayınlandı ve Japonya’daki bir forum kullanıcısı tarafından çekildi. Yeni Civic hatchback’in hafif kamufle edilmiş bir prototipini betimliyorlar ve yaygın olarak onun hibrit bir güç aktarma organına sahip olduğuna inanılıyor. Test aracının tüm ön fasyayı kaplayan bir görünümü var, bu da tampon ve ızgara tasarımında ince ayarlar yapılmasını ve arka tamponu kaplayan bazı kamuflajları düşündürüyor. Peki yeni Honda Civic modelinin teknik özellikleri nasıl olacak?

Yeni Honda Civic Hybrid teknik özellikleri

Resmi olmayan bilgilere göre yeni Civic Hybrid, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 model yılı için 25.210 dolardan başlayan başlangıç ​​fiyatı olan Insight‘ın yerini alabilir. Yeni hibrit Civic’in bir elektrik motoru ve bir lityum iyon pil takımı ile desteklenen 1.5 litrelik Atkinson çevrimli benzin kullanabileceği anlamına geliyor. Otomobil, Insight’ın hibrit aktarma organlarını taşınırsa 151 beygir gücüne sahip olacak.

İlginç bir şekilde, pencere kaplaması da kamufle edilmiş ve folyo, artık hibrit Honda modelleri için standart bir işlem olarak kabul edilen yeni bir krom kaplamayı kaplıyor olabilir. Ayrıca hibrit Civic’in Sport Touring modeliyle aynı difüzöre sahip olduğunu ve birkaç sürprizin saklanabileceği yan etekleri kaplayan bir kamuflajın olduğunu da belirtmekte fayda var.

Kameralara yakalanan modelin Civic Hybrid olduğunu varsaymak mantıklı çünkü ilki küçük görsel ayarlamalar ve biraz daha uzun gövde ile neredeyse onuncu nesil bir Civic sedan. Honda, geleneksel bir sedan şekline sahip 2022 Insight’ın aksine, yeni hibrit modeliyle liftback gövde stiline geri dönebilir gibi görünüyor.

Insight artık Kanada’da mevcut değil, ancak ABD pazarında bir yılı daha var gibi görünüyor. Honda, Civic Hybrid’in gelecek yıl piyasaya çıkacağını şimdiden onayladı ve 2023 model yılı için zamanında satışa çıkmasını bekliyoruz.

Bu yeni modelle ilgili Honda’nın bir açıklama yapması bekleniyor.

“Mansory, Audi portföyünü RS7 ile genişletiyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version