Site icon Dijital Tekerlek

Yeni görüntüleriyle, 2023 Aston Martin Vantage V12 RS

Aston Martin tarafında merakla beklenen 2023 Aston Martin Vantage V12 RS modeli kendini gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 piyasaya sürülmesi beklenen model Porsche 911 Turbo S modeli ile gireceği rekabeti iple çekiyor. Bununla birlikte modelin tasarımını büyük oranda bu görseller ile görme şansına sahip oluyoruz.

Tasarım detayları

Görsellere baktığımız vakit dikkatleri ilk olarak; ön tarafta yer alan hava girişleri, egzoz çıkışları ve motor kaputu çekiyor. Bununla birlikte bu kaput çıkıntısı bizleri V8 motorundan daha büyük bir motorun beklediğine işaret eder nitelikte. Zaten modelin V12 motor ile sunulması bekleniyor.

Modelin tasarımı genel anlamda oldukça bütün görünüyor. Arka tarafta modelin stopları Aston Martin tarafının güncel modellerinde gördüğümüz tasarım çizgisine sahip Bununla birlikte V12 motor ile birlikte sunulacak olan modelin dikkat çeken egzoz çıkışları ile birlikte nasıl bir sese sahip olacağı merak konusu.

2023 Aston Martin Vantage V12 RS teknik özellikleri

Modelin motor tarafında V12 Speedster tarafında gördüğümüz ünitenin kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte bu motorun 5.2 litre hacme sahip olan turbo şarjlı bir motor olduğunu hatırlatmak gerek. Bu motor sayesinde Speedster modeli 690 beygir güce, 752Nm tork değerine sahip olduğunu düşünürsek; bu ünite ile birlikte Vantage V12 RS modelinin de yakın güç çıkışlarına sahip olması bekleniyor.

Elbette modelin yaklaşmakta olan Euro 7 emisyon değerlerine uyumlu olması gerekiyor. Bununla birlikte V12 motorlu modelin emisyon düzenlemelerine uyması için marka için bir çok zorluk mevcut. Fakat dünya çapında V12 motor hayranlarını düşününce bu çalışmanın karşılığının alınacağı aşikar.

Son olarak önümüzdeki yıl önemli bir makyaja kavuşması beklenen Vantage modelinin; Aston Martin CEO’su Tobias Moers’in yaptığı açıklamalar doğrultusunda Mercedes tarafından sağlanan plug-in hibrit seçeneğine kavuşma ihtimalinin de mevcut olduğu tahmin ediliyor.

“2023 BMW 5 Serisi hem bugünü hem de yarını hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version