Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Genesis GV60 modelinin teknik detayları onaylandı

Genesis, 2022 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yeni Genesis GV60 modelinin teknik özelliklerini onayladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi Q4 e-tron, Tesla Model Y ve Jaguar I-Pace ile rekabet halinde olması beklenen GV60 modelinin teknik özellikleri resmi olarak paylaşıldı. Bununla birlikte marka her geçen gün popülaritesi artan SUV pazarında daha iyi bir konum elde etmeyi hedefliyor.

Yeni Genesis GV60 teknik özellikleri

Model Hyundai-Kia ortaklığında geliştirilen E-GMP platformu üzerine inşa ediliyor. Kullanılan platform sayesinde modelde 77,4kWh pil paketleri mevcut. Bu pil paketi ile modelin arkadan çekişli versiyonu için 450 kilometrelik bir menzil söz konusu.

Arkadan çekişli modelin elektrikli motoru arka aksa yerleştiriliyor. Bununla birlikte model 225 beygir güce, 350Nm tork değerine sahip. Dört çeker versiyonda ise ön aksa yerleştirilen 99 beygirlik motor ile model totalde; 314 beygir güce, 605Nm tork değerine sahip. Ekstra güce sahip olan dört çeker çekiş sistemine sahip versiyon ise 400 kilometre menzile sahip.

Kia EV6 GT modeli gibi Genesis GV60 modelinin de yüksek performanslı bir versiyona sahip olacağı doğrulandı. Bu versiyonun ise 429 beygir güce, 605Nm tork değerine sahip olması planlanıyor. Bununla birlikte modelin yüksek performanslı versiyonunun menzili ise 366 kilometre seviyesinde.

GV60 modeli ile iki farklı sistem ile kullanıcılara daha keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Bu sistemlerden ilki Boost Modu olarak isimlendiriliyor. Boost Modu direksiyon simidinde yer alan bir düğme ile etkinleştirilirken; otomobilde 10 saniyeye kadar ekstra 54 beygir gücü ve 94Nm tork değerini etkinleştiriyor. Bununla birlikte ikinci sistem ise gücü arka aksa aktararak optimize bir şekilde gücü paylaştıran Drift Modu.

350kW maksimum hızlı şarj kapasitesine sahip olan model; 18 dakikada yüzden 10 seviyesinden yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. Bununla birlikte modelin AC şarj performansı da 11kW seviyesinde. Ayrıca otomobilde V2L Araçtan Yüke işlevselliği de mevcut.

Teknolojik detayları

Genesis, Face Connect isimli sistem ile başka akıllı teknolojiye sahip. Yüz tanıma teknolojisi, Kızılötesi Kamera, Parmak İzi Kimlik Doğrulama Sistemi ve Digital Key 2 gibi özellikler ile model oldukça kullanışlı bir hale geliyor. Ayrıca modelin kablosuz güncellemeleri de desteklediğini belirtmek gerek.

Otomobilde güvenlik teknolojisi olarak ise; otonom frenleme, şeritte kalma yardımı, kör nokta uyarısı, uzun far asistanı, akıllı hız sabitleyici ve yarı otonom şerit takip yardımı sistemleri mevcut.

Yeni Genesis GV60 tasarımı

Tasarıma baktığımız vakit, G70 Shooting Brake modeli ile aynı far tasarımı bizleri bekliyor. Fakat modelin ön tarafında herhangi bir ızgara aerodinamik performans için mevcut değil. Otomobil aerodinamik verimlilik için; elektronik olarak açılabilen kapı kollarına ve teknolojik kapı aynalarına sahip.

İç yaşam alanında bizleri GV80 SUV modelinde gördüğümüze benzeyen bir gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi mevcut. Fakat orta konsolda model daha yeni bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model oldukça geniş bir iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte model 4515 milimetre uzunluğa ve 2900 milimetre dingil mesafesine sahip.

Otomobil iç tarafta geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak yakıtıyla birlikte sürdürülebilir çevre dostu olma hedefini devam ettiriyor. Bununla birlikte model bitki bazlı suni deriden yapılmış koltuklara ve iç kaplama detaylarına sahip.

“2022 Honda Integra Çin’de resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version