Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Gemballa Marsien, süper otomobil olarak tanıtıldı

Yeni Gemballa Marsien, süper otomobil olarak tanıtıldı 15

992. nesil Porsche 911 Turbo S modelini temel alan yeni Gemballa Marsien süper otomobili resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ünlü Porsche uzmanı Uwe Gemballa’nın oğlu olan genç girişimci Marc Philipp, Gemballa tarafından tasarlanan model bir hayli dikkat çekici tasarıma sahip. Bununla birlikte Marsian, Marc Philipp’in yeni kurulan akort firmasından gelen ilk proje.

Yeni Gemballa Marsien tasarımı

Marsien modeli Porsche 911 ve Porsche 959 süper otomobillerinin güçlendirilen versiyonlarını tasarım yönünden; 1980’lerin Paris-Dakat ralli yarışlarında gördüğümüz otomobil tasarımlarıyla birleştiriyor.

Modelin gövdesi tamamen karbon fiber. Bununla birlikte yukarıda bahsettiğimiz Dakar rallisinde yarışan modellerden aldığı ilhamı şu şekilde örneklendirebiliriz; arka taraftan görünümü, sahip olduğu spoyleri ve tamponun her iki yanında bulunun hava menfezleri ile birlikte model 959 Dakar modeline benzetiliyor.

Arka tarafta güncel Porsche modellerinde gördüğümüz uzun LED farlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte ön ayırıcı, ayna kapakları, arka difüzör ve hava girişleri gibi detaylarda da; karbon fiber malzeme kullanılıyor. Ayrıca marka modelin tüm gövdesinde açıkta kalan kısımlar için karbon fiber seçeneğini sunsa dahi; alıcılar istedikleri renk ile de modele sahip olma şansına sahipler.

Yeni Gemballa Marsien teknik özellikleri

Gemballa tarafı motor tarafında Porsche tuning uzmanı RUF tarafıyla birlikte çalışıyor. Bununla birlikte modelde 911 Turbo S modelinde gördüğümüz 3.7 litrelik çift turbo şarjlı motoru kullanılıyor. Ayrıca Motor standart olarak 641 beygir güce, 800Nm tork değerine sahipken; yapılan güncelleme ile birlikte model, 740 beygir güce, 940Nm tork değerine ulaşmış vaziyette.

Bahsettiğimiz geliştirilen güç değerini de yeterli görmeyen kullanıcılar için marka standart turboları; yükseltilen üniteler ile değiştirerek modeli 819 beygir gücüyle birlikte sunabiliyor.

Model tüm versiyonlarında arazide karşılaşabileceği toz ve yabancı parçacıklardan daha iyi korunmak için tasarlanan İtalyan uzman BMC’nin yeni hava filtresine sahip. Bununla birlikte modelin egzoz sistemi tarafında da bu proje için tasarlanan; standart borulardan daha hafif ve daha serbest akışa sahip olan yeni bir titanyum Akrapovic egzoz sistemi bizleri bekliyor.

Süspansiyon sistemi

Model ile birlikte; ön aksa ve KW Automotive’den özel arazi amortisörlere sahip özel bir çift salıncaklı düzenek kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca model bir ayar düğmesi ile birlikte sürüş yüksekliğini 250 mm’ye kadar yükseltebiliyor.

Şirket alıcıların hem performans istedikleri vakit hem de günlük olarak keyifli olarak kullanmalarını istedikleri için; modeli, iki takım tekerlek ve lastik ile birlikte kullanıcılara ulaştırıyor. Bununla birlikte yol tekerlekleri ön tarafta 20″, arka tarafta ise 21″ boyutunda ve Michelin marka lastikler ile birlikte geliyor. Arazi tekerlekleri ise akslar boyunca bir inç daha küçük ve arazi lastiklerine sahip.

Son olarak alıcılar iç tarafta; Alcantara döşeme, karbon fiber eşik plakaları, kumaş kapı kolları, yarış koşum takımları ve bir yangın söndürücüye sahip. Ayrıca standart Porsche 911 orta konsolu da, Carrera GT’den ilham alınan yeni bir üniteyle değiştirildi.

“2021 Mercedes-AMG SL modelinin iç mekanı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version