Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Ford Focus ST Edition yol tutuşunu geliştiriyor

Ford bugüne kadarki en çevik olduğunu iddia ettiği; Yeni Ford Focus ST Edition modelinin gelişmiş versiyonunu tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dördüncü nesil Focus ST modelinin en dinamik versiyonu olduğu iddia edilen modelin aldığı geliştirmeler resmi olarak detaylandırıldı. Bununla birlikte marka tarafından model yeni bir hot hatch olarak görülüyor.

Yeni Ford Focus ST Edition modelinde neler geliştirildi?

Modele ilk olarak; KW Automotive tarafından tedarik edilen coilover süspansiyonlar Ford Performance departmanı tarafından ayarlandı. Bununla birlikte ekstra iz odağı için ayarlı coiloverlar standart modelin yayları ve amortisörleri yerine monte edildi. İki yönlü olarak ayarlanabilen yeni parçalar ile birlikte model; kullanıcılara manuel olarak daha fazla ayar yapabilme imkanını sunabiliyor. Amortisörlerde 12 sıkıştırma ayarı, 16 tane ise geri tepme ayarı mevcut.

Standart modele göre yüzde 50 daha sert olan mavi yaylarda modele eklendi. Bu yaylar ile birlikte modelin sürüş yüksekliği hem önde hem de arkada 10mm alçaldı. Ayrıca sürüş yüksekliği isteğe bağlı olarak 20mm alçaltılabiliyor.

Jant-lastik tarafında bizleri Michelin Pilot Sport 4S lastiklere sarılı hafif 19″ jantlar bekliyor. Bununla birlikte model bu kurulum ile birlikte şasi tarafında da modifikasyonlara uğrayarak her virajda yaysız kütleyi yüzde 10 azaltabiliyor. Bu azaltma sayesinde modelin performansı da aynı doğrultuda artabiliyor.

Motor tarafında beş kapılı Focus ST modeli herhangi bir güncelleme almadı. Bununla birlikte modelde 2.3 litrelik dört silindirli turbo şarjlı EcoBoost motor kullanılmaya devam ediyor. Bu motor ile birlikte model 276 beygir güce, 420Nm tork değerine sahip.

Şanzıman tarafında yer alan altı ileri manuel şanzıman ile birlikte model gücünü yola aktarabiliyor. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5.7 saniye seviyesinde.

Modelde Ford GT Supercar ve F150 Raptor modelinden ilham alınarak eklenen gecikme önleme teknolojisi ile birlikte model; Spor veya Pist sürüş modlarında gaz kelebeğinin tepkilerini de iyileştirebiliyor.

Tasarımı

Tasarım tarafında model ST Edition modellerine benzer olarak kontrast siyah tavan ve parlak kaplamalara sahip. Ayrıca modelin bünyesinde yer alan ST arması ve mavi dikişlere sahip olan; yarı deri Recaro koltuklar ile birlikte model, kullanıcısını değerli hissettirmeyi hedefliyor. Ayrıca modelin rengi Azure Blue olarak geçiyor.

Son olarak Ford Performans Avrupa Müdürü Stefan Muenzinger model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Yeni Focus ST Edition, sıcak hatchback’i yol tutuş hassasiyeti ve kontrolünde yeni bir düzeye taşıyor” dedi. “Sadece meraklılar için daha fazla denge ve tepki sunmakla kalmıyor, aynı zamanda otomobilin hissini ve yol tutuş dengesini müşteriye göre uyarlama yeteneği de veriyor.” 

“2022 Ford Fiesta test halindeyken kameralara yakalandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version