Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Ferrari SF90 Versione Speciale görüntülendi

Yeni Ferrari SF90 Versione Speciale test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mayıs ayında testlerine devam edilen Ferrari tarafının amiral gemisi modeli görüntülendi. Bununla birlikte güncellenmiş versiyon olduğu düşünülen otomobi kamuflajı ile beraber bazı detayları gizleyebiliyor.

Yeni Ferrari SF90 Versione Speciale tasarımı

Kamuflaj oranı önceki görsellere nazaran daha yoğun olan otomobilin yeni modifikasyonları gizlediği düşünülürken; ön kaputtaki Ferrari 488 Pista modelinden hatırlayabileceğimiz büyük hava kanalı dikkatleri çekiyor. Bu hava kanalı ile beraber otomobilin ön hava girişleri çok daha etkin bir hale getiriliyor. Ayrıca Formula 1 tarafından türetilen bir teknik ile yere basma kuvveti de arttırılabiliyor.

Yükseltilen hava kanalları ile beraber iki elektrikli motorunda bulunduğu konum kolaylıkla soğutulabiliyor. Bununla birlikte otomobilin arka tarafında bulunan aktif arka spoylerde daha büyük ve daha dik bir görünüme sahip. Bu detay ile beraberde otomobilin yere basma kuvvetinin artması amaçlanıyor.

Yeni Ferrari SF90 Versione Speciale teknik özellikleri

Motor tarafında halihazırda kullanılan 4.0 litrelik V8 benzinli motorun kullanılmaya devam edilmesi oldukça muhtemel. Bu kurulum ile beraber güç çıktısı olarak elde edilen 986 beygir ve 900Nm tork değerinin ise yeni versiyon ile değişip değişmeyeceği büyük merak konusu. Bu noktada bir başka ihtimal ise otomobil ile beraber yeni güç aktarma organı kombinasyonlarının testi yönünde.

Oldukça kapalı bir şekilde yürütülen bu sürecin sonuçlarını, yılın ilerleyen aylarında en azından ek ayrıntılar ile öğrenmemiz mümkün olacak. Bununla birlikte Ferrari, 16 Haziran 2022 tarihinde kamuoyuna uzun vadeli stratejileri ile beraber gelecekteki ürün planlarını açıklayacağı bir etkinlik gerçekleştirecek.

“2024 Cupra Terramar SUV ortaya çıktı”

Exit mobile version